logo
wvhj2023
© Sebastian Czapnik | Dreamstime.com
© Sebastian Czapnik | Dreamstime.com
16 januari 2023

Oproep VEKA aan ODE Vlaanderen: haal tool over knip groenestroomcertificaten zonnepanelen offline

Het Vlaamse Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) roept brancheorganisatie ODE Vlaanderen op om haar tool waarmee het bedrijf informeert over de knip in groenestroomcertificaten voor zonnepanelen offline te halen.

De brancheorganisatie biedt grote bedrijven, kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s), coöperaties en overheden met het instrument de mogelijkheid om zelf na te gaan of ze door de geplande maatregel van de Vlaamse regering geraakt dreigen te worden.

Niet helemaal correct
Het VEKA stelt kennis te hebben genomen van de onlinetool, maar heeft inhoudelijke kritiek.

‘De tool werd zonder medeweten of medewerking van het VEKA gecreëerd. De informatie die uit de tool komt, is zeker niet helemaal correct’, alus VEKA. ‘ODE onderschrijft dit zelf, aangezien op de website te lezen valt dat ODE “niet verantwoordelijk is voor de correctheid van deze informatie”. Vermits het ontwerp van decreet nog niet definitief is goedgekeurd, is het op dit ogenblik ook nog niet mogelijk om betrokken partijen op een juiste manier te informeren over de gevolgen op bedrijfsniveau. Het VEKA roept ODE daarom op om de tool offline te halen. Zodra de regeling verder uitgewerkt is, zal er vanuit het VEKA meer concrete informatie volgen.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten