Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
RVO.nl en Rijksdienst Cultureel Erfgoed publiceren brochures over zonnepanelen en monumenten

RVO.nl en Rijksdienst Cultureel Erfgoed publiceren brochures over zonnepanelen en monumenten

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en RVO.nl hebben drie (vernieuwde) brochures gepresenteerd over zonnepanelen en historisch erfgoed, dan wel monumenten. Ze bieden adviezen en richtlijnen.

De brochures geven bijvoorbeeld antwoord op: zijn zonnepanelen of zonnecollectoren toegestaan op een monument? Waar moet men op letten bij een beschermd stads- of dorpsgezicht? Welke duurzame alternatieven zijn er en waar moet men zijn voor advies, subsidie of een vergunning?

De drie brochures bedienen elk een doelgroep. De eerste brochure is bedoeld voor eigenaren of huurders van monumenten en bewoners binnen beschermde gezichten. De tweede is specifiek geschreven voor vakmensen. De derde geeft vergunningverleners handvatten hoe om te gaan met zonne-energie in combinatie met wettelijk beschermde gebouwen. De publicaties vloeien voort uit de Green Deal tussen de brancheverenging Holland Solar en het ministerie van Economische Zaken. RVO.nl ondersteunt Green Deal projecten. De brochures zijn hier te raadplegen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Volta Solar zoekt:

Teamleider Uitvoering

Volta Solar zoekt een Teamleider Uitvoering
Fulltime • Heerlen
ECONNETIC zoekt:

Consultant duurzame energie

ECONNETIC zoekt een consultant duurzame energie
32-40 uur per week • Driebergen-Rijsenburg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!