logo
wvhj2023
© Solarfields
© Solarfields
2 december 2022

100.000 euro subsidie Solarfields en Avitec voor elektrolyser bij zonnepark

De provincie Drenthe heeft Solarfields en Avitec 100.000 subsidie toegekend om een elektrolyser te installeren bij zonnepark Hollandia in Nieuw-Buinen om groene waterstof te gaan produceren.

Met de bijdrage kunnen Avitec en Solarfields verder met de contractvorming en de ontwerpdetaillering van de elektrolyser en op zoek naar andere vormen van financiering.

Haalbaarheidsonderzoek
Om de waterstofeconomie in Drenthe verder aan te jagen en vraag en aanbod te vergroten, stelt de provincie subsidie beschikbaar voor 2 waterstofprojecten. Naast de elektrolyser bij zonnepark Hollandia in Nieuw-Buinen gaat het om een haalbaarheidsonderzoek van H2Tap naar een waterstoftappunt nabij Hoogeveen. Voor beide projecten verleent de provincie een incidentele subsidie van 100.000 euro.

300 ton groene waterstof
Avitec en Solarfields willen bij het zonnepark in Nieuw-Buinen een elektrolyser bouwen met een capaciteit van 5 megawatt. Het is de bedoeling dat de elektrolyser rechtstreeks wordt aangesloten op het zonnepark en per jaar 300 ton groene waterstof gaat produceren. Hiermee leveren de 2 bedrijven een bijdrage aan de opzet van een lokale waterstofketen in Drenthe.

Gedeputeerde Tjisse Stelpstra hierover: ‘De subsidie is dan ook bedoeld om het project een stuk verder op weg te helpen. Het gaat om een uniek initiatief in Drenthe dat echt een aanjagersrol kan innemen in de lokale waterstofketen en daarmee de waterstofeconomie op gang kan brengen.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten