Solar Magazine - 100.000 euro subsidie Solarfields en Avitec voor elektrolyser bij zonnepark
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
100.000 euro subsidie Solarfields en Avitec voor elektrolyser bij zonnepark
© Solarfields

100.000 euro subsidie Solarfields en Avitec voor elektrolyser bij zonnepark

De provincie Drenthe heeft Solarfields en Avitec 100.000 subsidie toegekend om een elektrolyser te installeren bij zonnepark Hollandia in Nieuw-Buinen om groene waterstof te gaan produceren.

Met de bijdrage kunnen Avitec en Solarfields verder met de contractvorming en de ontwerpdetaillering van de elektrolyser en op zoek naar andere vormen van financiering.

Haalbaarheidsonderzoek
Om de waterstofeconomie in Drenthe verder aan te jagen en vraag en aanbod te vergroten, stelt de provincie subsidie beschikbaar voor 2 waterstofprojecten. Naast de elektrolyser bij zonnepark Hollandia in Nieuw-Buinen gaat het om een haalbaarheidsonderzoek van H2Tap naar een waterstoftappunt nabij Hoogeveen. Voor beide projecten verleent de provincie een incidentele subsidie van 100.000 euro.

300 ton groene waterstof
Avitec en Solarfields willen bij het zonnepark in Nieuw-Buinen een elektrolyser bouwen met een capaciteit van 5 megawatt. Het is de bedoeling dat de elektrolyser rechtstreeks wordt aangesloten op het zonnepark en per jaar 300 ton groene waterstof gaat produceren. Hiermee leveren de 2 bedrijven een bijdrage aan de opzet van een lokale waterstofketen in Drenthe.

Gedeputeerde Tjisse Stelpstra hierover: ‘De subsidie is dan ook bedoeld om het project een stuk verder op weg te helpen. Het gaat om een uniek initiatief in Drenthe dat echt een aanjagersrol kan innemen in de lokale waterstofketen en daarmee de waterstofeconomie op gang kan brengen.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Triple Solar zoekt:

Service Monteur

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MT, Programmeurstraat 6-B
Everday zoekt:

Ervaren accountmanager

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!