Solar Magazine - Douane Amerika blokkeert 1.053 zendingen met zonnepanelen wegens dwangarbeid
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Douane Amerika blokkeert 1.053 zendingen met zonnepanelen wegens dwangarbeid
© Sergey Novikov | Dreamstime.com

Douane Amerika blokkeert 1.053 zendingen met zonnepanelen wegens dwangarbeid

De Amerikaanse douane heeft tussen 21 juni en 25 oktober beslag gelegd op 1.053 zendingen met zonnepanelen wegens zorgen over dwangarbeid. De producten hebben een waarde van honderden miljoenen dollars.

Persbureau Reuters meldt op basis van informatie van de Amerikaanse Customs and Border Protection (CBP) dat nog geen enkele van de zendingen door de douane is vrijgegeven.

Oeigoeren
Nadat president Biden eind december de Uyghur Forced Labor Prevention Act (UFLPA) goedkeurde – in een poging de Amerikaanse markt te beschermen tegen producten die in Xinjiang mogelijk door Oeigoeren zijn vervaardigd middels dwangarbeid – startten de Amerikaanse autoriteiten op 21 juni met het handhaven van het importverbod.

Nog niet vrijgegeven
Terwijl de Amerikaanse CBP niet aan Reuters wil melden van welke producenten zonnecellen en zonnepanelen in beslag zijn genomen, gaat het volgens het persbureau om 3 van de grootste Chinese fabrikanten.

Zhao Lijian, woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, reageert ontstemd over de vasthouding van de pv-producten. ‘De Verenigde Staten moeten onmiddellijk stoppen met de onredelijke onderdrukking van Chinese pv-ondernemingen en de in beslag genomen componenten van zonnepanelen zo snel mogelijk vrijgeven.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

CAD Tekenaar

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
VDH Solar zoekt:

Accountmanager binnendienst

32-40 uur - Hazerswoude-Dorp, 2391 PV, 4
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!