logo
wvhj2023
© Sergey Novikov | Dreamstime.com
© Sergey Novikov | Dreamstime.com
17 november 2022

Douane Amerika blokkeert 1.053 zendingen met zonnepanelen wegens dwangarbeid

De Amerikaanse douane heeft tussen 21 juni en 25 oktober beslag gelegd op 1.053 zendingen met zonnepanelen wegens zorgen over dwangarbeid. De producten hebben een waarde van honderden miljoenen dollars.

Persbureau Reuters meldt op basis van informatie van de Amerikaanse Customs and Border Protection (CBP) dat nog geen enkele van de zendingen door de douane is vrijgegeven.

Oeigoeren
Nadat president Biden eind december de Uyghur Forced Labor Prevention Act (UFLPA) goedkeurde – in een poging de Amerikaanse markt te beschermen tegen producten die in Xinjiang mogelijk door Oeigoeren zijn vervaardigd middels dwangarbeid – startten de Amerikaanse autoriteiten op 21 juni met het handhaven van het importverbod.

Nog niet vrijgegeven
Terwijl de Amerikaanse CBP niet aan Reuters wil melden van welke producenten zonnecellen en zonnepanelen in beslag zijn genomen, gaat het volgens het persbureau om 3 van de grootste Chinese fabrikanten.

Zhao Lijian, woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, reageert ontstemd over de vasthouding van de pv-producten. ‘De Verenigde Staten moeten onmiddellijk stoppen met de onredelijke onderdrukking van Chinese pv-ondernemingen en de in beslag genomen componenten van zonnepanelen zo snel mogelijk vrijgeven.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten