Solar Magazine - Noord-Holland: 2 miljoen euro extra subsidie voor zonnepanelen en warmtepompen bij sportclubs
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Noord-Holland: 2 miljoen euro extra subsidie voor zonnepanelen en warmtepompen bij sportclubs
© Vasilis Ververidis | Dreamstime.com

Noord-Holland: 2 miljoen euro extra subsidie voor zonnepanelen en warmtepompen bij sportclubs

De provincie Noord-Holland stelt 2 miljoen euro extra subsidie beschikbaar voor sportverenigingen die hun accommodatie willen isoleren, of verduurzamen met zonnepanelen of warmtepompen.

De regeling ging vorig jaar van start en is sindsdien volgens de provincie een groot succes. In 2022 is door 57 sportverenigingen subsidie ontvangen. De regeling staat open van 9 januari tot 31 maart 2023 en kan via het subsidieloket van de provincie worden aangevraagd.

Maximaal 25.000 euro
De subsidie kan besteed worden aan bijvoorbeeld zonnepanelen, led-verlichting, isolatiemateriaal, apparatuur voor warmte-koudeterugwinning, een warmtepomp en HR-glas. Naast sportverenigingen kunnen ook beheerstichtingen van sportaccommodaties subsidie aanvragen. Het maximaal aan te vragen bedrag is 25.000 euro.

De subsidie wordt verleend uit het Economisch Herstel- en Duurzaamheidsfonds. Met dit fonds draagt de provincie bij om de economische en maatschappelijke effecten als gevolg van de uitbraak van corona te verzachten.

CO2-reductie
‘We zien veel positieve effecten van de regeling’, stelt gedeputeerde Rosan Kocken. ‘De investeringen dragen bij aan de CO2-reductie en de sportverenigingen betrekken hun leden actief bij de verduurzamingsmaatregelen. Ook is er meer aandacht voor het scheiden en inzamelen van afval en het visualiseren van de energieoplevering op tv-schermen. Veel verenigingen willen ook in de toekomst verdere verduurzamingsmaatregelen nemen. Dat is een goede ontwikkeling die de provincie graag ondersteunt.’

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Chapter zoekt:

Customer Success Manager

32-40 uur - Amsterdam, 1076EE, 115
Lens zoekt:

Allround HR Officer

32-40 uur - Amsterda, 1033NN, 75E
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!