Solar Magazine - Provincie Noord-Holland trekt 350.000 euro extra uit voor zonnepanelen bij sportclubs
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Provincie Noord-Holland trekt 350.000 euro extra uit voor zonnepanelen bij sportclubs
© Robert van ’Hoenderdaal | Dreamstime.com

Provincie Noord-Holland trekt 350.000 euro extra uit voor zonnepanelen bij sportclubs

De provincie Noord-Holland trekt 350.000 euro extra uit voor de subsidieregeling voor verduurzaming van sportaccommodaties. Het geld kan onder meer benut worden voor zonnepanelen.

De provincie Noord-Holland gaf sportverenigingen sinds 1 maart subsidie voor kleine besparings- en verduurzamingsmaatregelen zoals het plaatsen van zonnepanelen op hun sportaccommodatie, maar de subsidiepot van 150.000 euro bleek ontoereikend. In de eerste week na openstelling van de regeling ontving de provincie al 22 aanvragen.

Maximaal 10.000 euro
Verenigingen kunnen maximaal 10.000 euro subsidie aanvragen om hun gebouwen te verduurzamen. Het toegekende subsidiebedrag mag maximaal 50 procent bedragen van het totale bedrag dat nodig is voor de verduurzamingsmaatregelen.

Gedeputeerde Zita Pels: ‘Met deze bijdrage helpen wij sportverenigingen te verduurzamen en hun lasten iets te verlichten. Wij zijn positief verrast door het grote aantal aanvragen. Wij juichen het toe dat verenigingen in deze zware tijd toch graag willen investeren in bijvoorbeeld led-verlichting, zonnepanelen en isolatie. Er komen nog steeds aanvragen binnen en daarom stellen wij extra geld beschikbaar: 350.000 euro. Dit bedrag komt uit het Economisch Herstel- en Duurzaamheidsfonds. Wij zetten het fonds onder andere in om maatschappelijk vastgoed te verduurzamen.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Binnendienst Sales Medewerker

32-40 uur - Amsterdam, 1096BD, 23a
kWh People zoekt:

Business Ontwikkelaar

Fulltime (40 uur) - Alkmaar
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!