logo
wvhj2023
© Solarfields
© Solarfields
15 november 2022

Encavis koopt zonnecarport Biddinghuizen

Wind- en zonneparkbeheerder Encavis heeft Zonnecarport Biddinghuizen gekocht. Onder de zonnepanelen van de carport, die onder meer gebruikt wordt tijdens Lowlands, bevinden zich 15.000 parkeerplaatsen.

De carport die gerealiseerd werd door Solarfields kent een oppervlakte van 35 hectare en telt 90.000 zonnepanelen met in totaal een vermogen van 35 megawattpiek.

1 miljard euro
Het zonnepark is toegevoegd aan het Encavis Infrastructure Fund II (EIF II), een investeringsfonds voor kredietinstellingen waaronder voornamelijk spaar- en coöperatieve banken.

Met een totaal investeringsvolume van ruim 1 miljard euro investeren de fondsbeleggers momenteel in ongeveer gelijke verhoudingen in zonneparken als in windparken. 45 procent van de projecten bevindt zich in Duitsland, 24 procent in Frankrijk en 19 procent in Nederland. Het fonds wordt beheerd door HANSAINVEST LUX en exclusief gedistribueerd door BayernLB.

Bijna 600 megawatt
‘De aankoop van het zonnepark Biddinghuizen vergroot de opwekcapaciteit van het EIF II-fonds tot een totaal van bijna 600 megawatt’, stelt Karsten Mieth, voorzitter van de raad van bestuur van Encavis Asset Management. ‘Met meer dan 40 investeringen in energiecentrales is het fonds een van de grootste portefeuilles voor hernieuwbare energie voor institutionele beleggers, is het fonds zeer gediversifieerd en profiteert het van langetermijnfeed-intarieven.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten