logo
wvhj2023
© Alliantie Zon
© Alliantie Zon
10 november 2022

Projectontwikkelaars Alliantie Zon bieden brandbrief aan bij Tweede Kamer

Projectontwikkelaars GroenLeven, KiesZon, Solarfields, Sunrock en TPSolar – verenigd in de Alliantie Zon – hebben een petitie aangeboden aan de Tweede Kamer waarbij ze steun van de politiek inroepen.

Eerder luidden de projectontwikkelaars van grootschalige zonnestroomprojecten al de noodklok over hoe binnen de huidige beleidskaders de grootschalige uitrol van zonne-energie op daken en op land nauwelijks meer mogelijk is. De fors gestegen kosten, strengere eisen en toegenomen complexiteit maakt het ontwikkelen van nieuwe projecten nauwelijks mogelijk.

3 maatregelen
De stellingname van de projectontwikkelaars wordt ondersteund door een rapport van onderzoekers van Berenschot. Die concluderen in het rapport ‘Paradox in de energietransitie: Ontwikkeling zon PV in de knel ondanks hoge energieprijzen’ dat de grootschalige uitrol van zonnepanelen binnen de huidige beleidskaders nauwelijks mogelijk is door fors hogere kosten en toegenomen complexiteit.

Met de petitie vraagt de Alliantie Zon de Tweede Kamer om 3 maatregelen te nemen: de SDE+(+)-regeling aanpassen zodat hogere kosten worden meegenomen, de creatie van een additioneel stimuleringsinstrument voor specifieke meerkosten die gepaard gaan met strengere eisen en het benutten van het potentieel van de Regionale Energiestrategieën (RES’en).

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten