Solar Magazine - Projectontwikkelaars Alliantie Zon bieden brandbrief aan bij Tweede Kamer
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Projectontwikkelaars Alliantie Zon bieden brandbrief aan bij Tweede Kamer
© Alliantie Zon

Projectontwikkelaars Alliantie Zon bieden brandbrief aan bij Tweede Kamer

Projectontwikkelaars GroenLeven, KiesZon, Solarfields, Sunrock en TPSolar – verenigd in de Alliantie Zon – hebben een petitie aangeboden aan de Tweede Kamer waarbij ze steun van de politiek inroepen.

Eerder luidden de projectontwikkelaars van grootschalige zonnestroomprojecten al de noodklok over hoe binnen de huidige beleidskaders de grootschalige uitrol van zonne-energie op daken en op land nauwelijks meer mogelijk is. De fors gestegen kosten, strengere eisen en toegenomen complexiteit maakt het ontwikkelen van nieuwe projecten nauwelijks mogelijk.

3 maatregelen
De stellingname van de projectontwikkelaars wordt ondersteund door een rapport van onderzoekers van Berenschot. Die concluderen in het rapport ‘Paradox in de energietransitie: Ontwikkeling zon PV in de knel ondanks hoge energieprijzen’ dat de grootschalige uitrol van zonnepanelen binnen de huidige beleidskaders nauwelijks mogelijk is door fors hogere kosten en toegenomen complexiteit.

Met de petitie vraagt de Alliantie Zon de Tweede Kamer om 3 maatregelen te nemen: de SDE+(+)-regeling aanpassen zodat hogere kosten worden meegenomen, de creatie van een additioneel stimuleringsinstrument voor specifieke meerkosten die gepaard gaan met strengere eisen en het benutten van het potentieel van de Regionale Energiestrategieën (RES’en).

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Everday zoekt:

Field Service Engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Soly zoekt:

Country Manager Netherlands

Fulltime (40 uur) - Groningen, 9727 DW 5
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!