logo
wvhj2023
© JinkoSolar
© JinkoSolar
17 oktober 2022

JinkoSolar brengt wereldrecord n-type zonnecel voor zonnepanelen naar 26,1 procent

De Chinese fabrikant JinkoSolar heeft het eigen wereldrecord voor een n-type monokristalijne siliciumzonnecel voor zonnepanelen verbeterd. De efficiëntie van de TOPCon-zonnecel is verhoogd van 25,7 naar 26,1 procent

Het wereldrecord is bevestigd door het Chinese National Institute of Metrology.

Zesde record
Het is het zesde wereldrecord dat de fabrikant vestigt in 1,5 jaar tijd. Afgelopen april zette de fabrikant de efficiëntie van exact dezelfde zonnecel op 25,7 procent.

De R&D-afdeling heeft passivering van interfacedefecten, zeer transparante polysiliciumfilm en ultradunne metallisatietechnologieën ontwikkeld op basis van met een zogenaamde laser gedoteerde selectieve emitter. Deze geavanceerde technologieën kunnen worden toegepast op zonnecellen met een groot oppervlak.

Materiaalupgrades
Het HOT-celontwerp van JinkoSolar, dat is gebaseerd op tunnel oxide passiverende contacttechnologie, heeft samen met een reeks materiaalupgrades volgens de fabrikant tot het nieuwe wereldrecord geleid.

Jin Hao, chief technology officer van Jinko Solar, hierover: ‘We zijn er trots op dat we in minder dan een half jaar een grote doorbraak hebben bereikt in de conversie-efficiëntie van n-type TOPCon-zonnecellen, waarmee we het record breken dat we eerder hebben neergezet. We zullen blijven investeren in R&D- en massaproductiemogelijkheden om het tempo van de industriële upgrades voor n-type producten te verhogen.’

Bekijk de zonnepanelen van JinkoSolar hier in de  Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten