Solar Magazine - Meyer Burger wil ruim 250 miljoen euro kapitaal ophalen voor verhogen productie
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Meyer Burger wil ruim 250 miljoen euro kapitaal ophalen voor verhogen productie
© Meyer Burger

Meyer Burger wil ruim 250 miljoen euro kapitaal ophalen voor verhogen productie

Meyer Burger meldt een kapitaalverhoging gepland te hebben waarmee de Zwitserse zonnecel- en zonnepaneelfabrikant zo’n 250 miljoen Zwitserse frank, oftewel circa 257 miljoen euro, wil ophalen.

Met het geld zal het bedrijf naar verwachting in staat zijn om de jaarlijkse productiecapaciteit voor zonnecellen en zonnepanelen uit te breiden tot ongeveer 3 gigawattpiek.

Eind 2024
Met de opbrengst van de kapitaalverhoging, na aftrek van financieringskosten, is de raad van bestuur namelijk van plan om in de eerste plaats de geplande uitbreiding van de productiecapaciteit te financieren. Het eventueel resterende geld wil het bedrijf aanwenden voor incrementele groei- en uitbreidingsinvesteringen.

Met de nieuwe productiecapaciteit verwacht het bedrijf rond eind 2024 een totale jaarlijkse capaciteit van ongeveer 3 gigawattpiek te bereiken. Daarvan zal naar verwachting ongeveer 1,4 gigawattpiek aan zonnepaneelproductiecapaciteit zich in het Duitse Freiberg bevinden voor de Europese residentiële en kleine commerciële, industriële markt. De eerste productielijn in Freiberg draait nu op zijn volledige capaciteit van ongeveer 400 megawatt.

Inflation Reduction Act
Bovendien zal zo’n 1 gigawattpiek geproduceerd worden in de Amerikaanse fabriek in Goodyear.

De raad van bestuur verwacht dat Meyer Burger in aanmerking zal komen voor een belastingvermindering onder de Amerikaanse Inflation Reduction Act voor zonnepanelen die in de Verenigde Staten worden vervaardigd. Een deel van de eventuele belastingverminderingen zal naar verwachting aan klanten worden doorgegeven in de vorm van prijsverlagingen voor zonnepanelen die in Amerika zijn geproduceerd.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Software Product Owner Solar

Fulltime (40 uur) - Nederland
kWh People zoekt:

Chief Commercial Officer

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!