Solar Magazine - Rabo Investments wil aandeelhouder worden in econic
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Rabo Investments wil aandeelhouder worden in econic
© Hansenn | Dreamstime.com

Rabo Investments wil aandeelhouder worden in econic

Rabo Investments heeft bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een melding gedaan dat zij een aandeel wil verwerven in econic, dat onder meer zonnepanelen en warmtepompen aan consumenten levert.

​Rabo Participaties – actief onder de merknaam Rabo Investments – wil hiertoe een aandeel verwerven in TheFCTRE Holding; dat opereert onder de merknaam econic. TheFCTRE Holding is in handen van Rinkelberg Capital. Door de voorgenomen investering verkrijgen Rabo Investments en Rinkelberg Capital gezamenlijke zeggenschap over econic. De bedrijven hebben daarom de ACM om toestemming gevraagd voor de joint venture.

Sustainability-as-a-service
Het verdien- en groeimodel van econic is ‘sustainability-as-a-service’. Het bedrijf maakt bestaande en nieuwe woningen tot e-homes die draaien op hernieuwbare elektriciteit. Bewoners hoeven daarbij niet zelf te investeren, ze betalen een maandelijkse bijdrage.

Begin vorig jaar kocht econic de zonne-energiedivisie van Guidion, dat nu onder de naam eforce als zelfstandig bedrijf op de business-to-business-to-consumermarkt blijft werken, maar ook installatiewerkzaamheden voor econic uitvoert.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Duramotion zoekt:

Telefonist(e) / receptionist(e)

Fulltime (40 uur) - Hoensbroek, 6433KG 37
kWh People zoekt:

Project Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Vreeland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!