Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
econic koopt zonne-energiedivisie Guidion: bedrijf wil grootste installateur van zonnepanelen worden
© econic

econic koopt zonne-energiedivisie Guidion: bedrijf wil grootste installateur van zonnepanelen worden

econic heeft de zonne-energiedivisie van Guidion overgenomen. De zonnepaneelactiviteiten van Guidion krijgen daarbij direct een andere naam: eforce. De installatiecapaciteit bedraagt 1.000 installaties per maand.

Guidion gaat zich na de verkoop meer focussen op de gestandaardiseerde en technisch minder complexe diensten in en om het huis. Voor econic is de aankoop van de zonne-energiedivisie van Guidion de tweede overname in korte tijd. Een maand geleden wijzigde het bedrijf namelijk zijn naam van THE FCTR E / ZON in econic toen het Duitse Home.ON-team overgenomen werd; een voormalige joint venture van E.ON en Guidion.

Zelfstandige organisatie
Met de acquisitie van de zonne-energiedivisie van Guidion verdubbelt econic in 6 maanden tijd zijn werknemersbestand tot 140 energiespecialisten, van wie meer dan 50 zelfstandige installatiemonteurs in heel Nederland opereren.

De zonne-energiedivisie eforce zal binnen de econic-groep als zelfstandige organisatie opereren en behoudt het business-to-business-to-consumermodel en de bestaande partners van Guidion, maar voegt daar de installatiewerkzaamheden voor econic aan toe.

Grootste
De ambitie van eforce is om binnen 3 jaar de grootste installateur van zonnepanelen in Nederland te worden met ruim 20.000 installaties per jaar in zowel de nieuwbouw- als de bestaande markt.

econic voert al langer een strategie om zijn marktpositie in verschillende landen en marktsegmenten te versterken. Dat gebeurt door autonome groei, maar ook door overnames. Joris Jonker, een van de oprichters van econic, licht de nieuwe overname toe: ‘Zonnepanelen zijn, naast de warmtepomp, een belangrijk onderdeel van de energietransitie. Voor ons was het dan ook niet meer dan vanzelfsprekend om een groot bedrijf gespecialiseerd in zonne-energie aan ons netwerk toe te voegen. Met deze aankoop hebben we meteen het grootste en beste landelijk dekkende installateursnetwerk van Nederland aan de groep toegevoegd. De slimme processen en IT-systemen van eforce zijn nu schaalbaar en afgestemd op hoge volumes, en sluiten daardoor perfect aan op onze ambitie om de energietransitie te versnellen.’

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
GPC Europe zoekt:

Sales Representative Solar en Storage Solutions

Fulltime (40 uur) - Werkgebied is Antwerpen, Brabant en Limburg
CCL Solar B.V. zoekt:

Account Manager Benelux

Fulltime (40 uur) - Nieuwegein
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!