Solar Magazine - Canadian Solar lanceert nieuwe batterij SolBank voor utiliteitsmarkt, 10 gigawattuur batterijproductiecapaciteit
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Canadian Solar lanceert nieuwe batterij SolBank voor utiliteitsmarkt, 10 gigawattuur batterijproductiecapaciteit
© Canadian Solar

Canadian Solar lanceert nieuwe batterij SolBank voor utiliteitsmarkt, 10 gigawattuur batterijproductiecapaciteit

Canadian Solar lanceert via zijn dochterbedrijf CSI Energy Storage de SolBank: een gepatenteerde batterij voor toepassing op utiliteitsschaal. Tegelijkertijd wordt de productiecapaciteit uitgebreid.

CSI Energy Storage verhoogt die namelijk van de bestaande 2,5 gigawattuur naar 10 gigawattuur tegen eind 2023. Het bedrijf produceert de SolBank in de provincie Jiangsu in China.

Lithium-ijzerfosfaat
De SolBank is een op lithium-ijzerfosfaat (LiFePO4) gebaseerde batterij met een bruikbare opslagcapaciteit tot 2.800 kilowattuur. De SolBank is ontworpen met vloeistofkoeling en vochtigheidsregeling, actieve balancering van batterijmanagementsysteem (BMS)-technologieën en voldoet volgens de fabrikant aan de nieuwste internationale veiligheids- en nalevingsnormen.

De SolBank-batterijoplossing zal volgens de fabrikant een van de meest betaalbare en concurrerende geïntegreerde batterijopslagoplossingen op de markt zijn. Klanten worden bovendien geholpen bij de volledige inbedrijfstelling, kant-en-klare epc-projectuitvoering en het onderhoud.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Chief Commercial Officer

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
Zonnefabriek zoekt:

Installateur Zonnepanelen

32-40 uur - Dordrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!