Solar Magazine - Voorjaarsgesprekken Opwek van Energie op Rijksvastgoed van start
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuw record Canadian Solar: dit jaar al meer dan 1 gigawattuur batterijen uitgeleverd
© Canadian Solar

Nieuw record Canadian Solar: dit jaar al meer dan 1 gigawattuur batterijen uitgeleverd

De Chinese fabrikant van zonnepanelen en batterijen Canadian Solar meldt in de eerste helft van het kalenderjaar een recordhoeveelheid batterijen te hebben uitgeleverd van maar liefst 1 gigawattuur.

‘We hebben in het tweede kwartaal van 2022 sterke resultaten behaald: met groeiende verzendingen van onze zonnepanelen, onze omzet en onze brutomarge die allemaal op of boven het hoogste niveau van eerdere verwachtingen lagen’, merkt voorzitter en chief executive officer Shawn Qu op.

Polysiliciumpprijzen
Yan Zhuang, president van Canadian Solar’s dochteronderneming CSI Solar, voegt toe: ‘Het tweede kwartaal kenmerkt zich door een groeiend verkoopvolume en stijgende prijzen. We hebben daarbij kostenbeheersingsmaatregelen genomen omdat de polysiliciumprijzen blijven stijgen. Tegelijkertijd zien we in de markt een groeiend bewustzijn van de aantrekkelijke combinatie van zonnepanelen met batterijopslag. Als gevolg van deze positieve trend hebben onze batterijverzendingen in de eerste helft van 2022 al een niveau meer dan 1 gigawattuur bereikt; een record. We zullen doorgaan met bouwen op onze sterke distributiekanalen en relaties, vooral in premiummarkten, en voorbereidingen treffen voor capaciteitsuitbreiding om ons wereldwijde marktaandeel in de komende jaren te vergroten.’

37 procent
In het tweede kwartaal zag Canadian Solar de levering van zonnepanelen op jaarbasis met 37 procent groeien tot 5,06 gigawattpiek. De zonnepanelen werden uitgeleverd in meer dan 70 verschillende landen, waarbij China, Amerika, Spanje, Brazilië en Duitsland de grootste afzetmarkten waren.

Gemeten over het gehele kalenderjaar 2022 verwacht de fabrikant 20 tot 22 gigawattpiek zonnepanelen en 1,8 tot 1,9 gigawattuur batterijen uit te leveren.

Op schema
Ondertussen liggen ook de uitbreidingsplannen van het bedrijf voor de productie van ingots, wafers, zonnecellen en zonnepanelen op schema. Dit kalenderjaar zal de productiecapaciteit conform onderstaande tabel uitgebreid worden.

Productiecapaciteit (gigawattpiek)

December 2021

Juni 2022

December 2022

December 2023

Ingots

5,4

5,4

20,4

25,0

Wafers

11,5

11,5

20,0

25,0

Zonnecellen

13,9

13,9

19,8

35,0

Zonnepanelen

23,9

27,9

32,0

50,0

Canadian Solar kondigde afgelopen mei al aan de eigen productiecapaciteit voor ingots, wafers en zonnecellen fors uit te breiden om de afhankelijkheid van leveringen van andere fabrikanten drastisch te verminderen.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Everday zoekt:

Solar Asset Manager

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Triple Solar zoekt:

Sales Engineer

Fulltime (40 uur) - TT Vasumweg 170, 1033 SH Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!