Solar Magazine - Nieuwe handreiking installateurs voor inpassen zonnepanelen in vol stroomnet
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuwe handreiking installateurs voor inpassen zonnepanelen in vol stroomnet
© Andre Muller | Dreamstime.com

Nieuwe handreiking installateurs voor inpassen zonnepanelen in vol stroomnet

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een handreiking voor installateurs laten ontwikkelen waarin zij advies krijgen over het inpassen van zonnepanelen in het steeds vollere stroomnet.

Met de nieuwe handreiking kunnen installateurs volgens RVO-klanten goed adviseren en actief meewerken aan het voorkomen van aansluitingsproblemen.

Begrenzen
RVO vroeg kenniscentrum ISSO de ‘Handreiking energieopslag en netinpassing voor installateurs zonnestroom’ te maken. Deze bevat oplossingen om de opgewekte stroom en het elektriciteitsnet zo goed en economisch mogelijk te benutten.

De handreiking biedt installateurs allereerst informatie over verschillende oplossingen om het bestaande stroomnet zo goed mogelijk te benutten. Daarbij valt te denken aan het begrenzen van het vermogen – passief en actief – bij zowel verbruik van elektriciteit als teruglevering van niet-gebruikte elektriciteit aan het elektriciteitsnet.

Energieopslag
Ten tweede gaat het om gebruik, systeemkeuze en bepalen en vaststellen (dimensioneren) van energieopslag. Tot slot bevat de handreiking tips voor de installatie van energieopslag, zoals het aanbrengen van bescherming tegen overspanning of onbalans tussen fasen. De publicatie van RVO is onderdeel van het vernieuwde Handboek Zonne-energie voor installateurs. Dit handboek verschijnt in het najaar van 2022.

De handreiking is hier te downloaden.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Winst uit je woning zoekt:

Productmanager Verduurzaming

Fulltime (40 uur) - Haarlem, 2011 MA
kWh People zoekt:

Operations Manager Solar Belgium

Fulltime (40 uur) - Brussel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!