Solar Magazine - Conduct verkrijgt octrooi voor brandveilige dakdoorvoer zonnepaneelinstallaties met PVtube
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Conduct verkrijgt octrooi voor brandveilige dakdoorvoer zonnepaneelinstallaties met PVtube
© Conduct

Conduct verkrijgt octrooi voor brandveilige dakdoorvoer zonnepaneelinstallaties met PVtube

Conduct meldt met succes octrooi te hebben aangevraagd voor PVtube: een oplossing om zonnepaneelbekabeling luchtdicht en brandveilig door een dak van een woonhuis, stal of bedrijfspand te voeren.

Sinds de lancering vorig jaar september is het assortiment van de PVtube uitgebreid en is nu dus ook het patent verkregen.

AC-variant
Naast de standaard DC-variant die geschikt is voor 1 tot 2 strings, is ook een AC-variant beschikbaar. De PVtube-AC wordt gekenmerkt door een enkele wartel en is geschikt voor 1 YMVK. Ook is het assortiment uitgebreid met de Flatroof-adapter, waardoor de PVtube toepasbaar is op een plat dak.

Deze zomer is aan Conduct Technical Solutions ook een octrooi verleend. Het bedrijf stelt daarmee weer een stap dichter bij zijn missie te zijn: vanaf 2023 alle zonnepaneelinstallaties brandveilig opleveren. ‘Het was een lange weg en we zijn heel erg trots dat we deze mijlpaal hebben behaald’, aldus Pieter Kremer, directeur van Conduct, over het octrooi dat na een kleine 2 jaar is goedgekeurd.

Animatievideo
Via een animatievideo over de PVtube wil Conduct het belang van brandveiligheid bij zonnepanelen verspreiden. In deze animatie wordt uitgelegd hoe de PVtube in een dak wordt geïnstalleerd en wat de voordelen zijn op het gebied van brandveiligheid bij zonnepaneelinstallaties en de bijdrage daaraan van de PVtube.

Bekijk de PVTube hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Dijkman Zonne-energie zoekt:

Monteur zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Heino
Zonmaat zoekt:

Leermeester Electra

32-40 uur - Provincie Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!