Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Conduct onthult nieuwe PVtube voor luchtdicht en brandveilig doorvoeren kabels zonnepanelen
© Conduct

Conduct onthult nieuwe PVtube voor luchtdicht en brandveilig doorvoeren kabels zonnepanelen

Conduct Technical Solutions heeft de PVtube onthuld. Met het product is het mogelijk om bekabeling van zonnepanelen luchtdicht en brandveilig door een dak van een woonhuis, stal of bedrijfspand te voeren.

​Met deze oplossing stelt de ontwikkelaar, fabrikant en distributeur van pv-installatiebenodigdheden een wereldprimeur in handen te hebben.

Strengere normen
Door de toenemende behoefte aan veilige zonnepaneelinstallaties én de sinds 1 januari 2021 geldende BENG-norm is de verplichting om DC-bekabeling gescheiden en luchtdicht door de gebouwschil te voeren een feit. Om de van het dak afkomende bekabeling volgens de NPR5310 gescheiden en volgens BENG luchtdicht naar binnen te voeren, introduceert Conduct de PVtube.

‘In het huidige tijdperk van duurzaamheid zoeken installateurs naar innovatieve en kwalitatief goede oplossingen die voldoen aan de normen, optimale energiezuinigheid en gemakkelijk zijn te installeren’, duidt Pieter Kremer, directeur Conduct Technical Solutions. ‘Wij zijn daarom enorm trots op onze nieuwste innovatie, waarmee wij wederom een stap zetten naar meer brandveiligheid van pv-installaties.’

2 doorvoerkappen
De PVtube voorziet in deze strenger wordende richtlijnen door middel van 2 afgesloten – door buizen gekoppelde – doorvoerkappen. Deze kappen sluiten door middel van rubberen ringen af tegen het dakbeschot. Hiermee wordt voldaan aan de luchtdichtheid langs de buizen. De toepassing van wartels verschaft de luchtdichtheid dóór de buizen. Deze buizen zijn standaard overeenkomstig NPR 5310 op een hartafstand van 10 centimeter geplaatst.

Ter vereenvoudiging voor de installateur is de PVtube op 2 manieren te installeren. Door gebruik van de meegeleverde hartafstandsticker kan er gekozen worden voor het boren van 2 afzonderlijke gaten van 35 millimeter. Ook kan er gekozen worden voor het boren van een gat van 152 millimeter waarna de PVtube geplaatst wordt in combinatie met de door Conduct optioneel meegeleverde RockWool-isolatiecilinder.

Bekijk de PVtube van Conduct hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!