Solar Magazine - Vergunning Oceans of Energy om kabel aan te leggen voor drijvend zonnepark op zee
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vergunning Oceans of Energy om kabel aan te leggen voor drijvend zonnepark op zee
© Oceans of Energy

Vergunning Oceans of Energy om kabel aan te leggen voor drijvend zonnepark op zee

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft Oceans of Energy een vergunning gegeven om een 3 kilometer lange kabel aan te leggen tussen het drijvende zonnepark NS2 en het offshoreplatform Q13a-A.

Daarmee krijgt het zonnepark van het bedrijf een rechtstreekse verbinding met het offshoreplatform van Neptune Energy dat via het innovatieproject PosHYdon wordt voorzien van een groene- waterstofinstallatie.

Scheveningen
Het productieplatform wordt het eerste volledige geëlektrificeerde platform op de Nederlandse Noordzee en ligt circa 12 kilometer voor de kust van Scheveningen.

Oceans of Energy werkt op zijn beurt binnen het innovatieproject North Sea 2 (NS2) aan een drijvend zonnepark op megawattschaal. De vergunning voor de elektriciteitskabel van het drijvende zonnepark wordt nu verleend op basis van de Waterwet en loopt tot uiterlijk tot 1 juli 2043.

Kosten reduceren
Doel van het NS2-project is de kwaliteit van de offshore-pv-technologie te verbeteren en de kosten te reduceren richting een commercieel niveau. Ook wordt het pv-systeem geïntegreerd in de offshore- energie-infrastructuur.

Het project omvat een uitgebreid monitoringprogramma gedurende de operationele periode van 3 jaar, met onder meer als doelstelling inzichten te ontwikkelen in de effecten op de ecologie. Ook worden effecten op offshorewindparken getest, waarmee de toegang tot de grootschalige markt wordt versneld.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
BayWa r.e. Solar Systems S.à. r.l. zoekt:

Montage Systemen Verkoopsmanager

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160D 6546 AS Nijmegen
DSG B.V. zoekt:

Sales Accountmanager

Fulltime (40 uur) - Steenslag 1, 5531 MC Bladel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!