Solar Magazine - Zonnepaneelfabrikant LONGi verkoopt 18 gigawattpiek zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonnepaneelfabrikant LONGi verkoopt 18 gigawattpiek zonnepanelen
© LONGi

Zonnepaneelfabrikant LONGi verkoopt 18 gigawattpiek zonnepanelen

De Chinese fabrikant van zonnepanelen heeft in de eerste helft van 2022 de omzet zien stijgen tot ruim 7 miljard euro; een groei van bijna 44 procent. De verkoop van zonnepanelen bedroeg 18 gigawattpiek.

De nettowinst van LONGi bedroeg bij dit alles iets minder dan 1 miljard euro.

Bipv
In de eerste helft van het kalenderjaar leverde het bedrijf 39,62 gigawattpiek aan monokristallijne siliciumwafers uit, waarvan 20,15 gigawattpiek aan derden en 19,47 gigawattpiek voor intern gebruik. LONGi leverde 18,02 gigawattpiek zonnepanelen uit, waarvan 17,70 gigawattpiek aan externen. Dat was inclusief 87,35 megawattpiek aan building integrated pv (bipv)-panelen.

Het bedrijf wil dit jaar 90 tot 100 gigawattpiek aan wafers uitleveren, en 50 tot 60 gigawattpiek aan zonnepanelen.

Europa
Hoewel de Amerikaanse markt wordt beïnvloed door de ‘withhold release order’ – een bevel tot inhouding tot aangetoond is dat producten niet uit de regio Xinjiang komen – van de Amerikaanse Customs and Border Protection (CBP), heeft LONGi de bedrijfsstrategie naar eigen zeggen tijdig aangepast. De focus van de verkoop is verlegd naar andere belangrijke markten zoals Europa.

Binnen-Mongolië
Daarbij heeft de fabrikant voor het eerst de hele industrieketen naar Binnen-Mongolië gebracht. Het bedrijf heeft het startschot gegeven voor de bouw van een project van 46 gigawattpiek voor monokristallijne silicium ingots en wafers, 30 gigawattpiek zonnecellen en 5 gigawattpiek zonnepanelen. De fabrieken worden gebouwd op het Zero-carbon Industrial Park in Ordos.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Everday zoekt:

Field Service Engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Everday zoekt:

Ervaren accountmanager

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!