Solar Magazine - Nieuwe mijlpaal LONGI: 30 gigawattpiek Hi-MO 5 zonnepanelen uitgeleverd
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuwe mijlpaal LONGI: 30 gigawattpiek Hi-MO 5 zonnepanelen uitgeleverd
© LONGi

Nieuwe mijlpaal LONGI: 30 gigawattpiek Hi-MO 5 zonnepanelen uitgeleverd

De Chinese fabrikant van zonnepanelen LONGi heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Hij heeft 30 gigawattpiek Hi-MO5-modules uitgeleverd die zijn uitgerust met zonnecellen gebaseerd op wafers van 182 bij 182 millimeter.

De zonnepanelen zijn inmiddels naar 94 verschillende landen geëxporteerd en toegepast in projecten op utiliteitsschaal, maar ook op residentiële daken. ‘Van Hi-MO 1 tot Hi-MO 5, van ons debuut in de zonnepaneelbranche tot het worden van een leider op het gebied van verzendingen, zijn we gefocust gebleven op klantwaarde en technologische innovatie’, aldus LONGi​. ‘We willen voorop blijven lopen bij industriële doorbraken om zo het uiteindelijke doel van CO2-neutraliteit te bereiken.’

Standaardisatie
De Hi-MO 5-zonnepanelen werden ruim 2 jaar geleden gelanceerd en in augustus 2020 voor het eerst aan het grote publiek getoond op de Chinese zonne-energievakbeurs SNEC. Het eerste Hi-MO 5-zonnepaneel werd in september 2020 geproduceerd.

Ruim een jaar later publiceerde LONGi samen met 2 andere grote Chinese zonnepaneelfabrikanten – JinkoSolar en JA Solar – een whitebook – over het gebruik van zonnecellen gebaseerd op wafers van 182 bij 182 millimeter. Bovendien werd met deze concullega’s consensus bereikt over de standaardisatie van zonnepanelen gebaseerd op dit type zonnecellen.

Sindsdien volgen de mijlpalen elkaar snel op. Want waar LONGi in november 2021 al 10 gigawattpiek aan zonnepanelen had uitgeleverd, was dat in april 2022 al 20 gigawattpiek en staat de teller nu dus op meer dan 30 gigawattpiek.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Zonnepanelen op het Dak BV zoekt:

PV Designer / Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Barneveld
IZEN zoekt:

Service Technieker HVAC

Fulltime (40 uur) - Hoeksken 56, 2275 Lille (België)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!