logo
wvhj2023
© Canadian Solar
© Canadian Solar
27 mei 2022

Canadian Solar wil eigen productiecapaciteit voor wafers en zonnecellen fors uitbreiden

De Chinese fabrikant Canadian Solar wil zijn eigen productiecapaciteit voor ingots, wafers en zonnecellen fors uitbreiden om de afhankelijkheid van leveringen van andere fabrikanten drastisch te verminderen.

Dat heeft de fabrikant bekendgemaakt bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. In de eerste 3 maanden van het kalenderjaar heeft het bedrijf de verkoop van zonnepanelen met 42 procent zien groeien tot 3,63 gigawattpiek. China, Brazilië, India, de Verenigde Staten en Duitsland waren de 5 belangrijkste afzetmarkten. In het tweede kwartaal verwacht het bedrijf 4,9 tot 5,1 gigawattpiek zonnepanelen uit te leveren.

Versnelling
‘We kondigen nu een versnelling aan van ons upstream-capaciteitsuitbreidingsplan met de nieuwste state-of-the-art technologieën’, stelt Shawn Qu, voorzitter en chief executive officer van Canadian Solar. ‘Dit zal het verticale integratieniveau van onze productiecapaciteit versterken. Hiermee verwachten we een betere controle te krijgen over de kosten, technologie en productkwaliteit. Tegelijkertijd breiden we onze energieopslagactiviteiten met batterijen uit en zetten we de ontwikkeling voort van gepatenteerde batterijopslagtechnologieën voor zowel utiliteits- als residentiële oplossingen.’

Twee derde
Canadian Solar wil – zoals te zien in onderstaande tabel – aan het einde van het kalenderjaar voor ruim 60 procent van de zonnepanelen die het bedrijf kan produceren zelf de ingots, wafers en zonnecellen kunnen maken.

Productiecapaciteit (gigawattpiek)

Eind 2021

Juni 2022

December 2022

Ingots

5,4

5,4

20,4

Wafers

11,5

11,5

20,0

Zonnecellen

13,9

13,9

19,8

Zonnepanelen

23,9

27,9

32,0

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten