Solar Magazine - Canadian Solar wil eigen productiecapaciteit voor wafers en zonnecellen fors uitbreiden
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Canadian Solar wil eigen productiecapaciteit voor wafers en zonnecellen fors uitbreiden
© Canadian Solar

Canadian Solar wil eigen productiecapaciteit voor wafers en zonnecellen fors uitbreiden

De Chinese fabrikant Canadian Solar wil zijn eigen productiecapaciteit voor ingots, wafers en zonnecellen fors uitbreiden om de afhankelijkheid van leveringen van andere fabrikanten drastisch te verminderen.

Dat heeft de fabrikant bekendgemaakt bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. In de eerste 3 maanden van het kalenderjaar heeft het bedrijf de verkoop van zonnepanelen met 42 procent zien groeien tot 3,63 gigawattpiek. China, Brazilië, India, de Verenigde Staten en Duitsland waren de 5 belangrijkste afzetmarkten. In het tweede kwartaal verwacht het bedrijf 4,9 tot 5,1 gigawattpiek zonnepanelen uit te leveren.

Versnelling
‘We kondigen nu een versnelling aan van ons upstream-capaciteitsuitbreidingsplan met de nieuwste state-of-the-art technologieën’, stelt Shawn Qu, voorzitter en chief executive officer van Canadian Solar. ‘Dit zal het verticale integratieniveau van onze productiecapaciteit versterken. Hiermee verwachten we een betere controle te krijgen over de kosten, technologie en productkwaliteit. Tegelijkertijd breiden we onze energieopslagactiviteiten met batterijen uit en zetten we de ontwikkeling voort van gepatenteerde batterijopslagtechnologieën voor zowel utiliteits- als residentiële oplossingen.’

Twee derde
Canadian Solar wil – zoals te zien in onderstaande tabel – aan het einde van het kalenderjaar voor ruim 60 procent van de zonnepanelen die het bedrijf kan produceren zelf de ingots, wafers en zonnecellen kunnen maken.

Productiecapaciteit (gigawattpiek)

Eind 2021

Juni 2022

December 2022

Ingots

5,4

5,4

20,4

Wafers

11,5

11,5

20,0

Zonnecellen

13,9

13,9

19,8

Zonnepanelen

23,9

27,9

32,0

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
VDH Solar zoekt:

Accountmanager binnendienst

32-40 uur - Hazerswoude-Dorp, 2391 PV, 4
SolarNRG zoekt:

BIM Modelleur

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!