logo
wvhj2023
© GroenLeven
© GroenLeven
23 augustus 2022

ENCAVIS koopt nog eens 3 zonneparken van BayWa en GroenLeven

Wind- en zonneparkbeheerder ENCAVIS heeft 3 zonneparken in Nederland met in totaal een vermogen van 48 megawattpiek. De zonneweides worden overgenomen van BayWa en GroenLeven.

‘De overname van deze 3 zonneparken van BayWa r.e. breidt onze opwekcapaciteit in Nederland uit tot 228 megawattpiek’, duidt Mario Schirru, chief investment officer en chief operating officer bij ENCAVIS. ‘We profiteren niet alleen van de langlopende gegarandeerde teruglevertarieven in Nederland, maar ook van mogelijk hogere elektriciteitsprijzen.’

14, 31 en 3 megawattpiek
De zonneparken in Dokkum, Lemsterhoek en Hoogengraven hebben een vermogen van respectievelijk 14, 31 en 3 megawattpiek. Alle projecten zijn gerealiseerd met SDE+-subsidie. Zonnepark Hoogengraven is sinds juni 2020 operationeel en zonnepark Dokkum sinds afgelopen juli 2022. Ook de netaansluiting voor zonnepark Lemsterhoek wordt naar verwachting binnenkort afgerond.

BayWa r.e. zal aan ENCAVIS langetermijnexploitatie- en onderhoudsdiensten blijven leveren voor de zonneweides.

3,3 gigawattpiek
Als een van de grotere Europese independent power producers verwerft en exploiteert ENCAVIS zonneparken en windparken op land in 11 Europese landen.

De totale productiecapaciteit van ENCAVIS bedraagt momenteel ongeveer 3,3 gigawatt(piek).

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten