Solar Magazine - ENCAVIS koopt 5 zonneparken van Statkraft in Nederland
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ENCAVIS  koopt 5 zonneparken van Statkraft in Nederland
© ENCAVIS

ENCAVIS koopt 5 zonneparken van Statkraft in Nederland

Wind- en zonneparkbeheerder Encavis heeft 5 zonneparken in Nederland gekocht met een opwekkingscapaciteit van in totaal 74 megawattpiek. De zonneweiden worden overgenomen van Statkraft.

3 zonneparken, goed voor een gezamenlijk opwekvermogen van 50 megawattpiek, zijn al aangesloten op het stroomnet. De 2 andere zonneparken worden de komende maanden aangesloten op het elektriciteitsnet. Alle parken profiteren de eerste 15 jaar van subsidie via de SDE+-regeling.

180 megawattpiek
Statkraft heeft deze 5 zonneparken ontwikkeld, gebouwd en verkocht aan Encavis en gaat ook operationele en onderhoudsdiensten (o&m) en langetermijnactivabeheerdiensten leveren.

‘De overname van deze 5 zonneparken van Statkraft vergroot onze opwekkingscapaciteit in Nederland tot 180 megawattpiek, diversifieert ons pv-portfolio in West-Europa verder en verhoogt onze opwekkingscapaciteit tot bijna 1,9 gigawatt(piek) binnen de Encavis Group,’ onderstreepte Dierk Paskert, chief executive officer van Encavis, de aanhoudende groei van de groep gericht op een opwekkingscapaciteit van meer dan 3,4 gigawatt(piek).

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Binnendienst Sales Medewerker

32-40 uur - Amsterdam, 1096BD, 23a
Zonnefabriek zoekt:

Verkoopadviseur

32-40 uur - Midden-Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!