Solar Magazine - EcoVadis bekroont Seraphim met zilveren medaille voor maatschappelijk verantwoord ondernemen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
EcoVadis bekroont Seraphim met zilveren medaille voor maatschappelijk verantwoord ondernemen
© Seraphim

EcoVadis bekroont Seraphim met zilveren medaille voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Zonnepaneelfabrikant Seraphim Energy heeft een zilveren medaille toegekend gekregen van EcoVadis in de 2022-beoordeling voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo).

EcoVadis is een onafhankelijke organisatie die het beleid van bedrijven beoordeelt op mvo-gebied. Het EcoVadis-label wordt in meer dan 160 landen erkend en jaarlijks worden bedrijven in bijna 200 verschillende sectoren geëvalueerd.

21 thema’s
De beoordeling is gericht op 21 thema’s, onderverdeeld in 4 categorieën: namelijk milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen.

Seraphim is op elk van de 4 beoordeelde categorieën goed beoordeeld. Op het gebied van milieu heeft het bedrijf in 2021 bijvoorbeeld de CO2-uitstoot met bijna 9.000 ton verminderd door de productie te vergroenen en met 8.400 ton door technieken en het productiesysteem te optimaliseren.

Duurzaamheidsprincipes
Polaris Li, president van Seraphim, ziet de EcoVadis-medaille als een belangrijke erkenning van de inspanningen van het bedrijf. ‘Het is een aanmoediging om door te gaan met het hanteren van duurzaamheidsprincipes en het bevorderen van de ontwikkeling van de pv-industrie in samenwerking met onze upstream- en downstream-partners. Het bouwen van een CO2-arme, schone en groene toekomst is onze grootste maatschappelijke verantwoordelijkheid.’

Als actief pleitbezorger van duurzame ontwikkeling trad Seraphim vorig jaar ook toe tot de United Nations Global Compact (UNGC).

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Software Product Owner Solar

Fulltime (40 uur) - Nederland
kWh People zoekt:

Chief Commercial Officer

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!