Solar Magazine - EDPR koopt ontwikkelaar van zonneparken Kronos Solar
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
EDPR koopt ontwikkelaar van zonneparken Kronos Solar
© Kronos Solar

EDPR koopt ontwikkelaar van zonneparken Kronos Solar

EDP Renewables (EDPR) heeft overeenstemming bereikt over het verwerven van een belang van 70 procent in de Duitse ontwikkelaar van zonneparken Kronos Solar Projects, dat onder meer in Nederland actief is.

Kronos is momenteel volledig in handen van de oprichters, die een belang van 30 procent in het bedrijf behouden en betrokken blijven bij het reilen en zeilen van het bedrijf. EDPR betaalt 250 miljoen euro en een succesvergoeding die over 2023-2028 aan de verkopers moet worden betaald, afhankelijk van de pv-capaciteit die in deze periode door het ontwikkelingsteam van Kronos wordt opgeleverd. De transactie omvat ook call/put-opties voor het resterende minderheidsbelang van 30 procent. Die zijn uitoefenbaar vanaf 2028 en gekoppeld aan de status van projecten voor hernieuwbare energie die in dat jaar door Kronos worden ontwikkeld.

Nederland
Kronos heeft een ontwikkelingsteam met langdurige expertise dat een trackrecord kent van meer dan 1,4 gigawattpiek aan zonnepanelen, verdeeld over 80 succesvol in gebruik genomen zonneparken.

Bovendien beschikt het bedrijf over een portfolio van 9,4 gigawattpiek aan zonne-energieprojecten die zich in verschillende ontwikkelingsstadia bevinden. Het gaat om 4,5 gigawattpiek in Duitsland, 2,7 gigawattpiek in Frankrijk, 1,2 gigawattpiek in Nederland en 0,9 gigawattpiek in het Verenigd Koninkrijk.

Groot potentieel
Miguel Stilwell d’Andrade, chief executive officer van EDP en EDPR, over de overname: ‘We zijn erg blij dat we deze overeenkomst met Kronos hebben bereikt, waardoor we onze weg kunnen beginnen in Duitsland en Nederland – 2 markten met een groot potentieel voor hernieuwbare energie – en om onze positie in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk te versterken. We hebben hoge verwachtingen van met name Duitsland, aangezien het een belangrijke markt in Europa is met versterkte doelstellingen voor duurzame groei. Bovendien creëert de toetreding tot nieuwe markten kansen om niet alleen uit te breiden in zonne-energie, maar ook in andere technologieën, zoals waterstof en energieopslagtechnologieën.’

De transactie is onderworpen aan regelgevende en andere gebruikelijke opschortende voorwaarden.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Operations Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
enie.nl zoekt:

Servicemonteur Zonne-energie

Fulltime (40 uur) - Regio Noord, Midden en Zuid Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!