Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Kronos Solar: ‘Subsidievrije zonneparken de komende 5 jaar niet realistisch’

Kronos Solar: ‘Subsidievrije zonneparken de komende 5 jaar niet realistisch’

‘Een grondgebonden zonnepark kan in Nederland de komende 5 jaar niet zonder subsidie gerealiseerd worden.’ Dit stelt Alexander Arcache, chief executive officer van Kronos Solar.

‘Er is een radicale reductie van de componentprijzen nodig om subsidievrije zonne-energie mogelijk te maken’, is de overtuiging van Arcache.

100 procent realisatiegraad
Kronos Solar heeft zich toegelegd op de realisatie van grondgebonden zonneparken, met bij voorkeur een omvang van 5 tot 30 megawattpiek. Het bedrijf is daarbij een volledig geïntegreerde speler. Projecten worden als independent power producer vanaf nul ontwikkeld, gefinancierd en geëxploiteerd gedurende de levensduur van het zonnepark. ‘Enkel bij de bouw laten we ons bijstaan door vaste partners, die op basis van onze ontwerpeisen opereren’, duidt Arcache. ‘Omdat we alle projecten zelf ontwikkelen, weten we zeker dat we alle projecten met een SDE+- beschikking ook daadwerkelijk gaan bouwen. Onze realisatiegraad is 100 procent. Dat tot op heden slechts 65 tot 70 procent van de afgegeven beschikkingen ook daadwerkelijk tot gerealiseerde projecten leidt, is een structureel probleem van deze markt. Het schaadt de budgettering voor deze subsidieregeling, maar meer nog de nationale doelen voor hernieuwbare energie.’

Lees hier het volledige artikel ‘Subsidievrije zonne-energie de komende 5 jaar niet realistisch’ in de juni 2019-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
HG Zonnepanelen B.V. zoekt:

Servicemonteur PV

Fulltime (40 uur) - Hengevelderweg 6
Econnetic bv zoekt:

Senior Consultant zonne-energie

Fulltime (40 uur) - 3972 LK
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!