Solar Magazine - Brand bij zonnepark Sas van Gent: 5.000 vierkante meter gras vat vlam, geen zonnepanelen in brand
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Brand bij zonnepark Sas van Gent: 5.000 vierkante meter gras vat vlam, geen zonnepanelen in brand
© Zeeland Veilig

Brand bij zonnepark Sas van Gent: 5.000 vierkante meter gras vat vlam, geen zonnepanelen in brand

Zonnepark Sas van Gent is getroffen door een brand. De brandweer is dinsdagavond drukdoende geweest met het blussen van gras dat vlam vatte. Shell meldt dat de schade aan het zonnepark lijkt mee te vallen.

Er hebben geen zonnepanelen vlam gevat, maar wel is de bekabeling van de zonnepanelen op sommige plaatsen aangetast. Hoe lang de herstelwerkzaamheden aan de zonneweide gaan duren, is nog onbekend.

Stevige wind
‘Wat begon met een melding die we iedere zomer wel een paar keer krijgen, een buitenbrand op een warme dag, eindigde 6 uur later als zeer grote brand en de inzet van vele collega’s van omliggende korpsen’, aldus de brandweer Sas van Gent. ‘Door een onbekende oorzaak heeft het gras rondom het zonnepark vlam gevat. Het droge gras en de toch wel stevige wind zorgden ervoor dat er al snel een groot stuk brandde.’

Treinverkeer stil
De brandweerinzet was zwaar door de hoge buitentemperatuur, daarnaast was de bereikbaarheid van het grote brandende oppervlak lastig. Er zijn daarom veel brandweereenheden ingezet voor het bestrijden van deze brand. Samen met Brandweer Westdorpe, Brandweer Sluiskil, Brandweer de Koegors, Brandweer Axel, Brandweer Mauritsfort en Brandweer Arnemuiden heeft de Brandweer Sas van Gent de brand bestreden.

Door de buitenbrand werd het treinverkeer langs het zonnepark tijdelijk stilgelegd, omdat rook over het spoorwegemplacement trok.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Vacature planner Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662 NE, 25
Solvari B.V. zoekt:

Online Marketeer

32-40 uur - Zadelstede 9 3431 JZ Nieuwegein
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!