logo
wvhj2023
© Sungevity
© Sungevity
19 juli 2022

Sungevity en Elan Wonen verlengen samenwerking voor zonnepanelen op huurwoningen

Sungevity en Elan Wonen verlengen hun samenwerkingsovereenkomst waarmee nog meer huurwoningen van de woningcorporatie zonnepanelen krijgen.

In de oranje caravan waarmee Sungevity al duizenden huurders kennis heeft laten maken met zonnestroom, ondertekenden Sungevity-directeur Isabella Nameche en Elan Wonen-bestuurder Marieke Heilbron samen het vernieuwde contract.

Steentje bijdragen
‘Onze investering in zonnepanelen ligt in lijn met eerdere “groene” initiatieven’, duidt Heilbron. ‘Met elkaar zijn we verantwoordelijk voor het milieu. Iedereen hoort een steentje bij te dragen. Wij dus ook. Daarom maken wij onze woningen energieneutraal. Door deze grote hoeveelheid zonnepanelen te plaatsen, zetten wij een grote stap in de goede, energieneutrale richting.’

De afgelopen 2 jaar heeft Sungevity al meer dan 750 zonnestroomsystemen geïnstalleerd op huurwoningen van Elan Wonen in de regio Haarlem en Heemstede. Op dit moment worden voorbereidingen getroffen voor de installaties aan de Jac. van Looystraat in Haarlem, waarbij het plaatsen van zonnepanelen onderdeel is van een groter renovatietraject. Daarnaast staan er dit jaar nog installaties op ruim 100 andere woningen van Elan Wonen op de planning.

GPRS-meters
Guido Broek, Director Business Development Sungevity, over het project: ‘Inmiddels hebben we samen met Elan Wonen al allerhande projecten afgerond: van eengezinswoningen tot renovatietrajecten, mutatiewoningen en het bijplaatsen van GPRS-meters op non-Sungevity systemen. We kijken uit naar de volgende fase in onze samenwerking waarin we ook kunnen onderzoeken welke nieuwe verduurzamingsstappen we kunnen maken.’

Naast het plaatsen van zonnepanelen op eengezinswoningen heeft Sungevity de afgelopen jaren ook het verduurzamen van hoogbouw aan de portefeuille toegevoegd. Kijkend naar de toekomst zullen ook meergezinswoningen binnen de woningvoorraad van Elan Wonen – die zo’n 7.000 woningen in Haarlem en Heemstede telt – onder de loep genomen worden.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten