logo
wvhj2023
© LENS
© LENS
5 juli 2022

Postcoderoossubsidie: pas 178 aanvragen ingediend voor 22,1 miljoen euro

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft tot eind mei pas voor 22,1 miljoen euro aanvragen ontvangen voor de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE), ook wel bekend als postcoderoossubsidie.

De subsidieregeling, die van 1 maart tot 1 december open is en een budget van 22,1 miljoen euro kent, is daarmee een stuk minder populair dan vorig jaar. De tot dusver 178 ontvangen aanvragen staan in schril contrast met de 854 aanvragen uit 2021. Toen werd de subsidieregeling fors overtekend en mede daarom besloot de Tweede Kamer op initiatief van D66 het budget voor de subsidieregeling in 2022 met 113 miljoen euro te verhogen tot 150 miljoen euro.

Eerder open in 2023
Minister Jetten voor Klimaat en Energie meldt in goed overleg met koepelorganisatie Energie Samen te hebben besloten de volgende subsidieronde van de SCE, die gepland was in het voorjaar van 2023, naar voren te halen.

‘Ik streef ernaar de volgende ronde open te stellen in januari 2023’, aldus Jetten. Over de exacte openstellingsdatum zal ik de Tweede Kamer op een later moment informeren. De huidige SCE-ronde zal conform planning tot 1 december openstaan voor projecten die dit jaar een aanvraag willen indienen. Voor de subsidiecategorieën en -tarieven zal het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) dit najaar opnieuw met een advies over de subsidiebedragen komen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten