Solar Magazine - Vlaamse bedrijven vragen 390 keer subsidie aan voor zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaamse bedrijven vragen 390 keer subsidie aan voor zonnepanelen
© Luminus

Vlaamse bedrijven vragen 390 keer subsidie aan voor zonnepanelen

In de tweede call groene stroom van dit jaar is door 390 Vlaamse bedrijven subsidie aangevraagd voor zonnepanelen. Bovendien werd er voor 1 project met windmolens een premie aangevraagd.

Dat meldt het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA).

10 miljoen euro
Waar de eerste call van dit jaar met 100 procent was overtekend – en uiteindelijk aan 182 projecten goed voor 57,2 megawattpiek zonnepanelen een premie werd toegekend – meldt VEKA dat nu voor slechts ongeveer 11,5 miljoen euro subsidie is aangevraagd.

Om de uitrol van zonnepanelen via de calls groene stroom te versnellen, trekt minister van Energie Zuhal Demir dit jaar in totaal 10 miljoen euro extra uit. Het oorspronkelijke budget van 5 miljoen euro voor de tweede call werd als onderdeel hiervan eind april verhoogd tot 10 miljoen euro. De call voorzag een budget van 9.500.000 euro voor de subcall 2  ‘overige zonnepanelen' en 500.000 euro voor subcall 1 ‘zonnepanelen op marginale gronden, drijvende zonnepanelen en kleine en middelgrote windturbines’.

573.992 euro
In subcal 1 dienden in totaal 5 projecten een aanvraag in, samen goed voor een steunvraag van ongeveer 573.992 euro. Het betreft 1 windturbineproject, 1 zonnepark op marginale grond en 3 drijvende zonneparken.

11 miljoen euro
In subcall 2 werd voor 386 projecten een aanvraag ingediend. De gezamenlijke steunvraag bedraagt ongeveer 11 miljoen euro. Het laagste bod bedraagt 0,49 euro per megawattuur en het hoogste bod bedraagt 21,99 euro per megawattuur. Het gewogen gemiddelde bod bedraagt 5,15 euro per megawattuur.

Na de steekproefcontrole worden de verschillende aanvragen gerangschikt volgens het uitgebrachte bod en de winnaars geselecteerd aan de hand van het beschikbare budget.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Winst uit je woning zoekt:

Adviseur Verduurzaming (ZZP)

Parttime (24 uur) - Haarlem, 2011 MA
Conduct Technical Solutions BV zoekt:

Magazijnmedewerker

Fulltime (40 uur) - Barendrecht, 2993 LP, 4
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!