logo
wvhj2023
© Luminus
© Luminus
15 juni 2022

Vlaanderen: tweede call groene stroom open, 10 miljoen euro subsidie voor zonnepanelen

De tweede call groene stroom in Vlaanderen is officieel geopend. Tot en met 28 juni 16.00 uur kunnen bedrijven aanvragen indienen om premie te ontvangen voor de installatie van zonnepanelen.

In de eerste subsidieronde van dit jaar is aan 182 projecten – goed voor 57,2 megawattpiek zonnepanelen – premie toegekend.

10 miljoen euro extra
Om de uitrol van zonnepanelen via de calls groene stroom te versnellen, trekt minister van Energie Zuhal Demir dit jaar in totaal 10 miljoen euro extra uit.

Het oorspronkelijke budget van 5 miljoen euro voor de tweede call werd als onderdeel hiervan eind april verhoogd tot 10 miljoen euro. Bovendien besloot de minister om tijdens de tweede call groene stroom niet alleen subcall 2 voor dakgebonden zonnepanelen open te stellen, maar ook subcall 1 ‘drijvende PV-installaties, PV-installaties op marginale gronden en kleine en middelgrote windturbines’ te openen.

Derde call
De call loopt van 14 juni 2022 9.00 uur tot en met 28 juni 2022 om 16.00 uur.  Voor subcall 1 is 0,5 miljoen euro beschikbaar en voor subcall 2 9,5 miljoen euro.

Op basis van de prestaties van de eerste twee calls, wordt door de minister het beschikbare budget voor de derde call bepaald.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten