Solar Magazine - IBC SOLAR presenteert nieuwe bifaciale zonnepanelen van Jolywood
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
IBC SOLAR presenteert nieuwe bifaciale zonnepanelen van Jolywood
© IBC Solar

IBC SOLAR presenteert nieuwe bifaciale zonnepanelen van Jolywood

IBC SOLAR start in Europa met de distributie van 2 nieuwe zonnepanelen van de Chinese fabrikant Jolywood. Het gaat om dubbelzijdige zonnepanelen met n-type cellen gebaseerd op TOPCon-technologie.

De bifaciale zonnepanelen hebben een vermogen van respectievelijk 380 en 560 wattpiek. Het Jolywood-zonnepaneel Niwa JW-HD120N met een vermogen van 380 wattpiek zal naar verwachting per eind september in Europa beschikbaar zijn.

Glas-glas
Jolywood is een van de pioniers op het gebied van n-type TOPCon-zonnecellen en is tegelijkertijd een van de grootste fabrikanten ter wereld van backsheets voor zonnepanelen. IBC SOLAR​ gebruikt de backsheets van Jolywood al geruime tijd in haar eigen zonnepanelen. Door de tweezijdige zonnepanelen van Jolywood nu in het portfolio van IBC SOLAR op te nemen, wordt de samenwerking tussen de 2 bedrijven verder uitgebreid.

De glas-glaszonnepanelen hebben volgens de 2 bedrijven een lagere degradatie dan de gebruikelijke p-type zonnecellen. Het zonnepaneel levert zelfs bij weinig licht op bewolkte of mistige dagen een hoge opbrengst. De degradatie van de n-type cellen bedraagt slechts 0,40 procent per kalenderjaar.

Temperatuurcoëfficiënt
Ook kennen de nieuwe zonnepanelen een betere temperatuurcoëfficiënt en een bifacial coëfficiënt van 80 procent. Dit betekent dat de achterzijde van het zonnepaneel 80 procent van de capaciteit van de voorzijde kan bereiken.

De zonnepanelen zijn hierdoor, afhankelijk van de ondergrond, tot 25 procent rendabeler dan standaardzonnepanelen. Stefan Horstmann, chief operational officer bij IBC Solar: ‘Wij zijn blij dat we in Jolywood een partner hebben gevonden waarmee wij de beschikbaarheid van hoogwaardige en duurzame zonnepanelen in de residentiële sector blijven garanderen. Jolywood is een fabrikant met veel potentieel voor de toekomst. De kwaliteit en opbrengsten van de producten vormen een goede aanvulling op onze portfolio.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Head of Product Management

Fulltime (40 uur) - Weesp
kWh People zoekt:

Junior Account Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!