Solar Magazine - Samenwerking TESLA 50Hz en Beter Duurzaam voor uitrol batterijen bij agrariërs met zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Samenwerking TESLA 50Hz en Beter Duurzaam voor uitrol batterijen bij agrariërs met zonnepanelen
© Beter Duurzaam

Samenwerking TESLA 50Hz en Beter Duurzaam voor uitrol batterijen bij agrariërs met zonnepanelen

TESLA 50Hz en Beter Duurzaam hebben een samenwerkingsverband gesloten. De 2 bedrijven gaan gezamenlijk grootschalige energieopslagsystemen uitrollen in Nederland, in het bijzonder bij agrariërs met zonnepanelen.

Gezien de huidige situatie op het Nederlandse stroomnet en de noodzaak om hernieuwbare-energieprojecten te ontwikkelen, slaan Beter Duurzaam en TESLA 50Hz de handen ineen om in Nederland zonne-energieprojecten te realiseren die voorzien zijn van batterijen van TESLA Blue Planet.

Agrarische segment
De samenwerking is primair gericht op het agrarische segment in Nederland. De 2 bedrijven willen daar de problemen van hoge elektriciteitsprijzen en beperking voor het teruglevering van zonne-energie oplossen. De 2 bedrijven willen zo de eigen consumptie van agrariërs met zonnepanelen maximaliseren.

Het gebruik van het energieopslagsysteem van TESLA Blue Planet in combinatie met het energiebeheersysteem AMOS van TESLA 50Hz zal klanten in staat stellen om de lokale elektriciteitsproductie tegen gunstigere prijzen te realiseren door op het juiste moment zonne-energie te gebruiken en op te slaan. Door flexibiliteitsdiensten voor het stroomnet aan te bieden, wordt een extra bron van inkomsten gecreëerd en het economisch rendement verbeterd.

Showroom
Voor het demonstreren van realtime oplossingen aan klanten hebben Beter Duurzaam en TESLA 50Hz gezamenlijk een showroom gemaakt met een geïntegreerd systeem van zonnepanelen, batterijen, laadpalen voor elektrische auto’s en het bijbehorende energiemanagementsysteem.

De volgende stap is om het systeem flexibele diensten te laten leveren op het stroomnet. Het batterijopslagsysteem is inmiddels aangesloten en volledig geïmplementeerd op het elektriciteitsnet en wordt ook gebruikt voor presentatiedoeleinden.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
SolarToday zoekt:

Logistiek expert

32-40 uur - Hendrik Figeeweg 1R, 2013BJ Haarlem
Green Energy Storage zoekt:

Projectleider Ontwikkeling

Fulltime (40 uur) - Ceresstraat 1, 4811 CA Breda
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!