Solar Magazine - Bredenoord neemt 100 Battery Box in vloot met batterijen in gebruik
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Bredenoord neemt 100 Battery Box in vloot met batterijen in gebruik
© Bredenoord

Bredenoord neemt 100 Battery Box in vloot met batterijen in gebruik

Bredenoord heeft een mijlpaal bereikt: de 100e Battery Box in zijn batterijenvloot. Het bedrijf heeft door de ingebruikname van nieuwe batterijen nu ruim 100 Battery Boxen in vermogens van 15 tot 600 kilowatt.

Welke Battery Box de juiste is, is afhankelijk van de situatie. De inzet van een batterijoplossing is volgens het bedrijf vaak een combinatie van andere technieken, bijvoorbeeld met reeds aanwezige energiebronnen zoals een netaansluiting, gensets of een zonnepark.

Waterstof
Met de Battery Box kan Bredenoord een (lokaal) smart grid creëren waardoor optimaal met de beschikbare energie wordt omgegaan, de CO2- en NOx- en geluidsemissie dalen en brandstof wordt bespaard.

Bredenoord stelt de inzet van batterijsystemen als een belangrijke stap in de mobiele energietransitie te zien. De komende tijd zal de vloot Battery Boxen nog verder worden uitgebreid. Daarnaast werkt het bedrijf aan andere energieoplossingen van de toekomst, zoals waterstof.

Elektrificatie bouw en infra
Batterijen zijn volgens Bredenoord inmiddels niet meer van bouwplaatsen en langs wegen weg te denken: van batterijen voor tijdelijke verkeerslichten of cameratoezicht ’s nachts, maar ook grotere toepassingen zoals het laden van een elektrische hijskraan en grote stroomvragen wanneer netbeheerders moeite hebben met het tijdig opleveren van nieuwe of verzwaarde netaansluitingen. Ook voor synchrone netovername tijdens onderhoud aan transformatoren of het opvangen van piekvraag is een Battery Box toepasbaar.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Green Energy Storage zoekt:

Projectleider Ontwikkeling

Fulltime (40 uur) - Ceresstraat 1, 4811 CA Breda
SolarToday zoekt:

Commercieel administratief medewerk(st)er

32-40 uur - Hendrik Figeeweg 1R, 2031BJ Haarlem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!