logo
wvhj2023
© Bredenoord
© Bredenoord
14 juni 2022

Bredenoord neemt 100 Battery Box in vloot met batterijen in gebruik

Bredenoord heeft een mijlpaal bereikt: de 100e Battery Box in zijn batterijenvloot. Het bedrijf heeft door de ingebruikname van nieuwe batterijen nu ruim 100 Battery Boxen in vermogens van 15 tot 600 kilowatt.

Welke Battery Box de juiste is, is afhankelijk van de situatie. De inzet van een batterijoplossing is volgens het bedrijf vaak een combinatie van andere technieken, bijvoorbeeld met reeds aanwezige energiebronnen zoals een netaansluiting, gensets of een zonnepark.

Waterstof
Met de Battery Box kan Bredenoord een (lokaal) smart grid creëren waardoor optimaal met de beschikbare energie wordt omgegaan, de CO2- en NOx- en geluidsemissie dalen en brandstof wordt bespaard.

Bredenoord stelt de inzet van batterijsystemen als een belangrijke stap in de mobiele energietransitie te zien. De komende tijd zal de vloot Battery Boxen nog verder worden uitgebreid. Daarnaast werkt het bedrijf aan andere energieoplossingen van de toekomst, zoals waterstof.

Elektrificatie bouw en infra
Batterijen zijn volgens Bredenoord inmiddels niet meer van bouwplaatsen en langs wegen weg te denken: van batterijen voor tijdelijke verkeerslichten of cameratoezicht ’s nachts, maar ook grotere toepassingen zoals het laden van een elektrische hijskraan en grote stroomvragen wanneer netbeheerders moeite hebben met het tijdig opleveren van nieuwe of verzwaarde netaansluitingen. Ook voor synchrone netovername tijdens onderhoud aan transformatoren of het opvangen van piekvraag is een Battery Box toepasbaar.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten