logo
wvhj2023
© SMA
© SMA
3 juni 2022

SMA verdubbelt productiecapaciteit naar 40 gigawatt

Omvormerfabrikant SMA gaat de productiecapaciteit van zijn fabriek in Niestetal bij Kassel verdubbelen. De huidige capaciteit van 21 gigawatt wordt uitgebreid tot bijna 40 gigawatt in 2024.

Hiermee wil het bedrijf niet alleen zo effectief mogelijk profiteren van de voorspelde groei van de hernieuwbare-energiesector, maar ook zijn in Duitsland gevestigde activiteiten versterken.

Gigawatt Factory
De start van de bouw staat gepland voor eind 2022. Op 47.000 vierkante meter vloeroppervlak gaat de nieuwe Gigawatt Factory vooral systemen produceren die voornamelijk bestemd zijn voor het segment van grootschalige zonne-energiecentrales. ‘Deze investering toont onze hernieuwde toewijding aan Duitsland en zal hier meer dan 200 hoogwaardige banen creëren in de regio’, aldus chief executive officer Jürgen Reinert. ‘Wij vinden het enorm belangrijk om Duitsland als industriële locatie te versterken met investeringen en innovaties en dit als uitvalsbasis te gebruiken om de internationale groeimarkten te bedienen.’

Tekorten
‘De bouw van onze nieuwe fabriek zal ons helpen de toeleveringsketens te beschermen en onafhankelijker te worden van de steeds veranderende handelsvoorwaarden’, vervolgt Reinert. Grotere klantnabijheid zal een belangrijke drijfveer zijn, vooral in het segment van grootschalige pv-centrales. Dit stelt ons in staat om onze merkreputatie te versterken, vooral in de kernmarkten Europa en de Verenigde Staten. Bovendien verbetert deze uitbreiding onze flexibiliteit. We kunnen onze capaciteit op elk moment verder vergroten en tegelijkertijd risico's, afhankelijkheden en kosten minimaliseren.’

Bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers meldde SMA onlangs nog, net als andere fabrikanten van omvormers voor zonnepanelen, te kampen met een tekort aan chips. In het eerste kwartaal van 2022 registreerde SMA de hoogste orderintake in 10 jaar, maar tegelijkertijd moet het bedrijf door de tekorten alle zeilen bijzetten om aan die vraag te kunnen voldoen. De wereldwijde productiecapaciteit voor elektrische componenten is als gevolg van de coronapandemie ontoereikend om de sterk toegenomen vraag, met name van de automobielindustrie en de consumentenelektronica-industrie, te dekken.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten