logo
wvhj2023
© Liander
© Liander
3 juni 2022

Aannemers nemen Liander werk uit handen: gas, water en licht gelijktijdig aangesloten

Waterleidingbedrijf Vitens en netbeheerder Liander hebben een 8-jarige overeenkomst getekend met CCN, Trinitas, Van den Heuvel en Van Vulpen voor het slim gelijktijdig aansluiten van gas, water en licht.

De 4 aannemercombinaties hebben de meest omvangrijke Europese aanbesteding van het moment gewonnen. De infra-aannemers gaan aan de slag in Friesland, Flevoland en Gelderland. Daarbij gaan ze volop inzetten op klanttevredenheid, slimme samenwerking en een duurzame manier van aansluiten, saneren en aanpassingen aan bestaande water-, gas- en stroomnetten in Friesland, Flevoland, Hilversum en Gelderland. Het werk wordt namens Vitens en Liander gecoördineerd vanuit samenwerkingsverband Combi SION.

4 grote percelen
Het SION-gebied is vanaf nu onderverdeeld in 4 grote percelen. Het eerste gebied is Friesland-Noordoostpolder waar aannemerscombinatie CCN - een samenwerking tussen Baas en A. Hak -  verantwoordelijk is, en het tweede gebied is Flevopolder-Hilversum van aannemer Van den Heuvel. De aannemerscombinatie Trinitas – een samenwerking tussen Van Gelder, Baas en Van Voskuilen – is actief in Gelderland Noord en tot slot tekent Aannemer Van Vulpen voor Gelderland Zuid.

Woningbouwopgave
Door onder andere de stevige woningbouwopgave neemt de vraag naar aansluitingen op het elektriciteits- en waternet flink toe. Niet alleen moeten alle woningen en bedrijven worden aangesloten op het elektriciteitsnet en de waterleiding, door de toenemende vraag moeten ook de onderliggende netten worden aangepakt. Combi SION gaat op jaarbasis circa 23.000 nieuwe combi-aanvragen en circa 1.200 projecten aan hoofdleidingen realiseren, waaronder het aanleggen van het bijbehorende distributienetwerk en het vervangen van een deel van de bestaande ondergrondse infrastructuur.

Hiervoor hebben de aannemers in hun plannen de nadruk gelegd op slim samenwerken, hoge klanttevredenheid en op stevige duurzaamheidsambities. Om deze ambities te realiseren, werken de netbeheerders en aannemers in SION-gebied samen als strategisch partners: in gezamenlijkheid, transparant, besluitvaardig en toekomstgericht.

Werkzaamheden overnemen
In de nieuwe situatie zijn de aannemers vroeg in het aanvraagtraject bij de klant betrokken en nemen zij meer werkzaamheden over van de netbeheerders. Omdat de aannemer dichter op de daadwerkelijke uitvoer zit, kan het voortraject en de aanleg voor de klant soepeler verlopen. Daarbij zijn de werkpakketten breder en stabieler, waardoor aannemers beter kunnen inspelen op fluctuaties binnen hun gebied en kunnen zij investeren in innovaties.

Alles in het nieuwe SION-contract is gericht op een hoge klanttevredenheid. Door werkzaamheden te combineren, wordt dubbel werk voorkomen en wordt technisch personeel, dat al schaars is, efficiënt ingezet. En door de straat maar 1 keer open te breken, wordt de overlast voor bewoners tot een minimum beperkt.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten