Solar Magazine - 58 procent Nederlandse organisaties zonder duurzame energie wil overstappen op duurzame energie
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
58 procent Nederlandse organisaties zonder duurzame energie wil overstappen op duurzame energie
© GroenLeven

58 procent Nederlandse organisaties zonder duurzame energie wil overstappen op duurzame energie

63 procent van de Nederlandse bedrijven en organisaties maakt zich zorgen over de steeds hoger wordende energierekening. 58 procent van de organisaties zonder duurzame energie wil overstappen op duurzame energie.

37 procent geeft aan iets aan de bedrijfsvoering te willen veranderen om onafhankelijker te zijn van wereldwijde geopolitieke ontwikkelingen.

Even zwaar
Dat blijkt uit een onlineonderzoek over duurzame energie bij Nederlandse organisaties. Het onderzoek is uitgevoerd door Kien Onderzoek in opdracht van GroenLeven.

Een andere belangrijke conclusie uit het onderzoek is dat zowel kostenbesparing als de maatschappelijke noodzaak dat het beter is voor het milieu de belangrijkste redenen zijn om te verduurzamen. Deze redenen wegen ongeveer even zwaar.

3.126 Nederlanders
Het onderzoek is online uitgevoerd onder 3.126 Nederlanders van het onlineonderzoekspanel PanelWizard Direct. De doelgroep bestond uit Nederlanders die (mede)beslissend of eindverantwoordelijk zijn op het gebied van algemeen management en/of inkoop bij een organisatie met 25 of meer personen. Zij zijn binnen hun organisatie (mede)beslissend of eindverantwoordelijk voor energie; te weten de aankoop van energie of de keuze van energieleverancier.

In totaal hebben 1.801 respondenten deelgenomen aan het onderzoek, een respons van 63 procent. Van hen vielen 411 personen binnen de doelgroep en hebben 410 van hen alle onderzoeksvragen beantwoord.

In goede richting
‘Dit onderzoek laat zien dat ook ondernemers erg bezig zijn hun bedrijfsvoering te vergroenen en dat een gedeelte ervan ook minder afhankelijk wil worden van fossiele energie’, stelt Peter Paul Weeda, chief executive officer van Groen Leven. ‘Dat is een elementaire ontwikkeling in de goede richting.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectleider Solar

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!