Solar Magazine - Alfen levert batterij van 12 megawattuur voor windpark in Finland
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Alfen levert batterij van 12 megawattuur voor windpark in Finland
© Alfen

Alfen levert batterij van 12 megawattuur voor windpark in Finland

Alfen gaat voor een windmolenpark van EPV Energy in Finland een energieopslagsysteem leveren. Het gaat om batterijen met een vermogen van 12 megawatt en een opslagcapaciteit van 12 megawattuur.

Het energieopslagsysteem dat in het voorjaar van 2023 wordt opgeleverd, wordt het op twee na grootste van Finland. Het systeem gaat verschillende innovatieve toepassingen mogelijk maken, zoals een blackstartfunctie.

Risicobeheersingsinstrument
‘Het batterijopslagsysteem van Alfen zal meer flexibiliteit mogelijk maken en de broodnodige snelle capaciteit bieden voor de balancering van het energiesysteem’, stelt Niko Toppari, algemeen directeur van EPV Akkuhybridi Oy. ‘Als er bijvoorbeeld een grote storing op het elektriciteitsnet optreedt of een energiebron onverwacht van het net wordt gehaald, zal het batterij-energieopslagsysteem de balans van het elektriciteitssysteem veiligstellen. Wat echt nieuw en innovatief is aan dit project, is dat deze Alfen-batterij ook kan worden gebruikt om het windmolenpark te “black starten”. Bij een stroomstoring kan het windpark weer opgestart worden met energie uit de batterijen van Alfen. Op deze manier zal het nieuwe batterijsysteem dienen als een sterk risicobeheersingsinstrument in onze productieportefeuille.

TheBattery Elements
Het nieuwe energieopslagsysteem in Teuva zal gebruikmaken van de nieuwste batterijtechnologie van Alfen: TheBattery Elements. Dat is een nieuw industrieel en modulair ontwerp voor energieopslagoplossingen met een vermogen van meer dan 1 megawatt.

De batterijen worden geleverd in kleinere, meer flexibele outdoorbouwstenen in plaats van de traditionele grote zeecontainers. De modules zijn een efficiëntere manier om de capaciteit, ook voor grootschalige projecten, af te stemmen op de behoeften. Alfen biedt ook een end-to-endoplossing aan, inclusief lokale netinpassing en netwerkintegratie.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Teamlead Electrical Solar Engineering

Fulltime (40 uur) - Leeuwarden
Zon Advies Nederland zoekt:

Vacature planner Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662 NE, 25
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!