Solar Magazine - Liander meldt 5 nieuwe knelpunten voor terugleveren zonne-energie
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Liander meldt 5 nieuwe knelpunten voor terugleveren zonne-energie
© Liander

Liander meldt 5 nieuwe knelpunten voor terugleveren zonne-energie

Netbeheerder Liander heeft bij zijn 2-wekelijkse update over de beschikbare netcapaciteit 14 nieuwe knelpunten gemeld. Het gaat bij 5 knelpunten om capaciteitsproblemen voor het terugleveren van zonne-energie.

​​In onderstaand nieuw oranje gebied is geen extra netcapaciteit beschikbaar en doet Liander onderzoek naar mogelijke oplossingen via congestieonderzoek.

  • Friesland: Drachten (verbruik)

Rode schaarstegebieden
De netbeheerder doet verder voor de onderstaande locaties een melding dat er geen extra netcapaciteit beschikbaar is en congestiemanagement – het afstemmen van vraag en aanbod tussen bedrijven en instellingen – niet mogelijk is.

Klanten die in deze rode schaarstegebieden extra netcapaciteit wensen, zullen hier moeten wachten totdat het elektriciteitsnet is uitgebreid. Ook hier geldt dat de beperkte netcapaciteit niet altijd geldt voor de gehele plaats, maar voor een deel ervan. Het gaat om de volgende locaties voor opwek:

  • Gelderland: Culemborg (verbruik en teruglevering), Dale (verbruik), Putten (verbruik) en Teersdijk (verbruik).
  • Noord-Holland: Heerhugowaard (teruglevering), Hoorn Holenweg (verbruik), Medemblik (teruglevering), Oterleek (verbruik en teruglevering), Purmerend Schaepmanstraat (verbruik), Warmenhuizen (verbruik), Wervershoof (verbruik en teruglevering) en Zaandam Noord (verbruik).

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
SolarToday zoekt:

HR-medewerk(st)er

Parttime (24 uur) - Hendrik Figeeweg 1R, 2031BJ Haarlem
SolarToday zoekt:

Controller

Fulltime (40 uur) - Hendrik Figeeweg 1R, 2031 BJ Haarlem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!