Solar Magazine - Scholieren uit onderbouw met nieuwe raceklasse in Young Solar Challenge
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Scholieren uit onderbouw met nieuwe raceklasse in Young Solar Challenge
© Young Solar Challenge

Scholieren uit onderbouw met nieuwe raceklasse in Young Solar Challenge

Scholieren uit de onderbouw doen op 28 mei 2022 mee met de Young Solar Challenge in hun eigen nieuwe RC-Solar klasse. Zij varen met op afstand bestuurbare bootjes een parcours.

Het gaat om zelfgemaakte boten aangedreven door zonne-energie. Uit het parcours dat bestaat uit verschillende wedstrijdelementen zal blijken welke boot het snelst en meest effectief is.

49 teams
Afgelopen maanden hebben maar liefst 49 teams in de RC-Solar klasse aan hun bootontwerp gewerkt. De top 3 van iedere school doet mee tijdens de wedstrijden in Akkrum. Teams krijgen van de organisatie een basispakket om een radiografisch bestuurbare zonneboot te bouwen. Met zelf aangeschaft materiaal breiden de onderbouwers hun ontwerp uit. Zo ontwikkelt elk team een unieke boot.

Jury
De teams vanuit het hele land gaan 28 mei eerst de strijd aan in Akkrum. Het parcours bestaat onder andere uit een slalom, sprint en endurance race en een jury staat paraat om te beoordelen. Wie gemiddeld het beste uitkomt in het klassement die wint.

Door te sturen op een innovatief ontwerp en samenwerking met klasgenoten stimuleert de Young Solar Challenge jonge scholieren om kennis te maken met duurzame technologie. Op deze manier leren kinderen dat zij zelf aan het roer kunnen staan. Zaterdag 25 juni vaart de RC-Solar klasse bij de Grote Wielen in Leeuwarden de laatste wedstrijd en wordt bekend wie er Nederlands Kampioen is.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Head of Product Management

Fulltime (40 uur) - Weesp
kWh People zoekt:

Junior Account Manager

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!