Solar Magazine - PowerField opent zonnepark Oppenhuizen: elektrisch tanken zonne-energie met snelladers
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
PowerField opent zonnepark Oppenhuizen: elektrisch tanken zonne-energie met snelladers
© PowerField

PowerField opent zonnepark Oppenhuizen: elektrisch tanken zonne-energie met snelladers

PowerField heeft zonnepark Oppenhuizen officieel geopend. Naast de zonneweide in de gemeente Súdwest-Fryslân zijn enkele snelladers voor elektrische auto’s geplaatst die de zonne-energie direct benutten.

De openingshandeling van de zonneweide werd verricht door wethouder Faber, een medewerker van de gemeente, een afvaardiging van het bestuur van het Doarpsbelang en van Energiecoöperatie Top & Twel.

45.000 euro
Zonnepark Oppenhuizen is niet alleen ontwikkeld door PowerField, maar blijft ook in eigendom van het bedrijf. Om een gedeelte van de revenuen in het gebied terecht te laten komen, zou PowerField jaarlijks een bedrag schenken aan het Doarpsbelang Toppenhuzen-Twellingea. In plaats daarvan heeft de onderneming besloten om direct aan het begin van de exploitatietermijn 45.000 euro te schenken.

Namens het Doarpsbelang heeft voorzitter Luuk Westert de cheque in ontvangst genomen. Het bedrag gaat als vliegwiel voor duurzaamheidsinitiatieven gebruikt worden en komt ten goede aan het tweelingdorp Oppenhuizen en Uitwellingerga.

Bloemenmengsel
Om het zonnepark is een hekwerk geplaatst met een landelijke uitstraling. Daarnaast zijn stroken bloemenmengsel ingezaaid en wordt aan de oostzijde een haag aangeplant. Deze zal ervoor zorgen dat de zonnepanelen aan het zicht worden onttrokken. Ook heeft PowerField samen met de gemeente nieuwe bomen en struiken aangeplant bij de naastgelegen rotonde.

Het zonnepark wekt genoeg zonne-energie op om het elektriciteitsverbruik van ongeveer 1.100 Nederlandse huishoudens af te dekken. Het 2,7 hectare grote zonnepark is voorzien van 4,1 megawattpiek aan zonnepanelen. Een klein gedeelte van de opgewekte zonne-energie wordt gebruikt voor de snellaadpalen van PowerGo, die naast het zonnepark zijn geplaatst. Onderdeel van de opening was een rondleiding over het zonnepark. Zo kregen de aanwezigen alles te weten over de realisatie, bouw, techniek, landschappelijke inpassing en de geplaatste snellaadpalen van PowerGo, waar met zonnestroom kan worden geladen. Wethouder Faber was als ‘eerste’ aan de beurt om zijn elektrische auto te laden.        

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Accountmanager MKB

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

CAD Tekenaar

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!