Solar Magazine - DHL Parcel realiseert 26 klimaatneutrale CityHubs met zonnepanelen voor fossielvrije bezorging
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
DHL Parcel realiseert 26 klimaatneutrale CityHubs met zonnepanelen voor fossielvrije bezorging
© DHL

DHL Parcel realiseert 26 klimaatneutrale CityHubs met zonnepanelen voor fossielvrije bezorging

DHL start een investeringsprogramma van 350 miljoen euro voor een klimaatneutraal onderkomen voor 26 van de 140 CityHubs in zijn bezorgingsnetwerk. Eind 2022 zal in heel Nederland de ‘last mile’ fossielvrij zijn.

DHL heeft in Almere en Zoetermeer de eerste klimaatneutrale CityHubs geopend van waaruit lokale bezorging fossielvrij wordt gerealiseerd.

Elektrische vloot
De nieuwe CityHubs zijn volgens de hoogste duurzaamheidsnorm gebouwd, te weten BREEAM Outstanding. Ze hebben geen gasaansluiting meer, zijn voorzien van zonnepanelen en opereren met een volledig elektrische vloot. 

Op een CityHub vertrekken gemiddeld 90 ritten per dag, waarvan 60 overdag en 30 in de avond, met korte routes met 100 tot 200 bezorgadressen. Nog dit jaar opent DHL soortgelijke CityHubs in Geleen, Nijmegen, Breda, Amsterdam, Tilburg en Groningen. Gelegen aan de rand van stedelijke gebieden vormen de 140 DHL CityHubs een fijnmazig landelijk netwerk. Ze worden vanuit grote sorteercentra met vrachtwagens beleverd, die daardoor de stad niet in hoeven. Vervolgens worden de pakketten met korte routes en kleine bestelauto’s of andere compacte voertuigen afgeleverd bij servicepunten of bij consumenten thuis. Voor het einde van dit jaar zullen al deze bestelauto’s elektrisch of op HVO-100-diesel rijden die geproduceerd wordt uit afval, restoliën en vetten zoals afgewerkt frituurvet.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Vacature planner Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662 NE, 25
Conduct Technical Solutions BV zoekt:

Secretaresse afdeling sales

Fulltime (40 uur) - Barendrecht, 2993 LP, 4
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!