logo
wvhj2023
© Lightyear
© Lightyear
24 mei 2022

Kamervragen VVD over Europese zonne-energiestrategie en zonneauto’s

Pim van Strien en Silvio Erkens hebben namens de VVD Kamervragen gesteld over de Europese zonne-energiestrategie in relatie tot de Nederlandse stimulering van elektrische auto’s die rijden op zonne-energie.

De VVD-kamerleden vragen minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat en minister Rob Jetten voor Klimaat en Energie het huidige beleid van het Nederlandse kabinet voor het stimuleren van zonne-energie in de automotive industrie uiteen te zetten.

Zonneauto’s
Ook willen zij weten of Nederland net als de Europese Commissie de integratie van elektrische auto’s en zonne-energie veel potentieel toedicht om de emissies van de transportsector te verminderen en het gebruik van netstroom door elektrische auto’s te verminderen. ‘Zo ja, wat betekent deze kwalificatie voor het huidige Nederlandse beleid en de inzet van het kabinet ten aanzien van zonneauto’s? Kunt u uiteenzetten welke wijzigingen u voornemens bent door te voeren in het Nederlandse beleid naar aanleiding van de EU Solar Energy Strategy?’, aldus Van Strien en Erkens.

Solar mobility cluster
In Nederland is in het solar mobility cluster vergevorderde techniek aanwezig op het gebied van de integratie van elektrische auto’s en zonne-energie’, aldus de VVD’ers. ‘Mede in het licht van én de transitie-uitdagingen waar Nederland voor staat: in hoeverre bent u bereid – en waar ziet u kansen – om dit cluster te ondersteunen? Bent u bereid om te onderzoeken op welke wijze Nederland direct of indirect steun (financieel of andersoortig) kan geven aan de verdere ontwikkeling van het Nederlandse solar mobility cluster?

Tot slot vragen zij de ministers of die een kans zien voor Nederland om ten opzichte van andere lidstaten een voortrekkersrol op zich te nemen bij de ontwikkeling van de techniek die elektrische auto’s en zonne-energie integreert.

De ministers moeten de Kamervragen beantwoorden voordat de gebruikelijke termijn van 3 weken is verstreken. Mocht die beantwoordingstermijn te kort zijn, dan kunnen de ministers een uitstelbericht sturen en de vragen binnen 6 weken beantwoorden.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten