Solar Magazine - JA Solar lanceert nieuw n-type zonnepaneel DeepBlue 4.0 X
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
JA Solar lanceert nieuw n-type zonnepaneel DeepBlue 4.0 X
© JA Solar

JA Solar lanceert nieuw n-type zonnepaneel DeepBlue 4.0 X

JA Solar heeft een nieuw zonnepaneel gelanceerd: DeepBlue 4.0 X met een vermogen tot 625 wattpiek. Het nieuwe productaanbod markeert de eerste toegang van het bedrijf tot de markt van n-type zonnepanelen.

De DeepBlue 4.0 X-serie is gebaseerd op zonnecellen gemaakt van wafers van 182 bij 182 millimeter. Er komen 3 typen zonnepanelen beschikbaar: een zonnepaneel voor de residentiële markt met 54 zonnecellen en 2 zonnepanelen met 72 en 78 zonnecellen voor commerciële en utiliteitsschaalprojecten. DeepBlue 4.0 X heeft de IEC 61215- en IEC 61730-tests al doorstaan ​​en het TÜV SÜD-certificaat behaald, evenals de ammoniak-, zand- en stoftests, wat zijn geschiktheid voor verschillende toepassingen en omgevingen aantoont.

625 wattpiek
Naast de voordelen van DeepBlue 3.0-modules, bevat DeepBlue 4.0 X de nieuwste technologieën van JA Solar waaronder de zonnecel Bycium+. De efficiëntie van de zonnecellen kan oplopen tot meer dan 24,8 procent bij massaproductie.

DeepBlue 4.0 X is ook uitgerust met de gepatenteerde Gapless Flexible Interconnection (GFI)-technologie die de ruimte tussen zonnecellen weghaalt. Speciaal ontwikkeld encapsulatiemateriaal vermindert de mechanische spanning bij de verbinding tussen zonnecellen en daarmee ook het risico op microcracks. Onder aan de streep leidt dit alles voor het zonnepaneel tot een efficiëntie van 22,4 procent en een maximaal vermogen van 625 wattpiek.

Bycium+
Volgens Kun Tang, directeur van de afdeling Producttechnologie van JA Solar, werkt het bedrijf al jaren aan de n-type technologie en is deze na continue investeringen in R&D en experimenten eindelijk klaar voor massaproductie.

Om de prestaties van het product op het gebied van stroomopwekking te verifiëren, hebben JA Solar en TÜV NORD van februari 2021 tot februari jongstleden 1 jaar lang een energieopbrengsttest uitgevoerd in het China Photovoltaic Test Center. De resultaten laten zien dat de energieopbrengst van de n-type module op basis van de zonnecellen Bycium+ 3,9 procent hoger is dan die van p-type perc-zonnepanelen. De genivelleerde energiekosten (lcoe) zijn volgens het bedrijf hierdoor 4,6 procent lager.

Bekijk hier de zonnepanelen van JA Solar die nu al in de Benelux te koop zijn.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Green Energy Storage zoekt:

Projectleider Ontwikkeling

Fulltime (40 uur) - Ceresstraat 1, 4811 CA Breda
BayWa r.e. Solar Systems S.à r.l. zoekt:

Sales Support

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160 D, 6546 AS Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!