Solar Magazine - Gelderland verduurzaamt 5.700 sociale huurwoningen, woningcorporaties kiezen voor zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gelderland verduurzaamt 5.700 sociale huurwoningen, woningcorporaties kiezen voor zonnepanelen
© De Kernen

Gelderland verduurzaamt 5.700 sociale huurwoningen, woningcorporaties kiezen voor zonnepanelen

Provincie Gelderland maakt 20 miljoen euro beschikbaar voor de verduurzaming van sociale huurwoningen. Meer dan 150 projecten van woningcorporaties ontvangen een subsidie voor isolatie en zonnepanelen.

Voor elke euro van de provincie leggen de woningcorporaties 10 euro bij. Onder aan de streep worden 5.700 sociale huurwoningen minimaal 3 energieklassen hoger gebracht.

Energielabel
‘We willen de verduurzaming van sociale huurwoningen in Gelderland versnellen’, duidt Gedeputeerde van Wonen Peter Kerris. ‘Met deze stimuleringsregeling krijgen ook huurders met een kleine beurs een gezonder huis en een lagere energierekening.’

In Gelderland zijn nog veel woningen met een laag energielabel die slecht geïsoleerd zijn en op aardgas gestookt worden. Met steun van de provincie worden de 5.700 sociale huurwoningen geschikt gemaakt voor aansluiting op warmtenet of warmtepomp.

Van Apeldoorn tot Nijmegen
De 150 renovatieprojecten zijn verspreid over de provincie. Voorbeelden zijn de renovatie van de Wolfskuil in Nijmegen (130 woningen), De Sikkel en het Hof van Orden in Apeldoorn (221 woningen), de Grote Beer in Ulft (56 woningen), de Julianastraat in Wageningen (75 woningen), de Oranjebuurt in Hoevelaken (77 woningen), De Hovenkamp in Epe (38 woningen), Stadsdennen in Harderwijk (133 woningen), de Ridderstraat in Tiel (50 woningen) en Schipholplein in Arnhem (200 woningen).

Meer dan 30 woningcorporaties
Meer dan 30 woningcorporaties zijn betrokken bij de verduurzaming van de sociale huurwoningen. Van Woonstede en Portaal tot UWoon, Vivare en Woonwaarts. Meer van de woningcorporaties zetten het geld ook in voor zonnepanelen, waaronder De Kernen, Kleurrijk Wonen en Woonstichting Wageningen.

In de stimuleringsregeling is als voorwaarde opgenomen dat de woonlasten voor de huurders niet mogen stijgen na de aanpassing van de sociale huurwoningen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
SolarToday zoekt:

Commercieel administratief medewerk(st)er

32-40 uur - Hendrik Figeeweg 1R, 2031BJ Haarlem
SolarToday zoekt:

Logistiek expert

32-40 uur - Hendrik Figeeweg 1R, 2013BJ Haarlem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!