Solar Magazine - Qcells: nieuwe zonnepaneelfabriek in Amerika, uitbreiding zonnecelproductie in Zuid-Korea
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Qcells: nieuwe zonnepaneelfabriek in Amerika, uitbreiding zonnecelproductie in Zuid-Korea
© Qcells

Qcells: nieuwe zonnepaneelfabriek in Amerika, uitbreiding zonnecelproductie in Zuid-Korea

Qcells gaat een nieuwe fabriek bouwen voor de productie van zonnepanelen in Amerika. De jaarlijkse productiecapaciteit wordt 1,4 gigawattpiek. Ook wordt de zonnecelproductie in thuisland Zuid-Korea uitgebreid.

Met de investeringen is een bedrag van 320 miljard Amerikaanse dollar gemoeid.

170 miljoen dollar
De nieuwe fabriek in de Verenigde Staten kost 170 miljoen Amerikaanse dollar. Het bedrijf beschikt in Amerika al over een fabriek van 1,7 gigawattpiek in Dalton in de staat Georgia. Met de nieuwe fabriek die op zijn vroegst in de eerste helft van 2023 haar deuren opent, groeit de totale Amerikaanse productiecapaciteit naar boven de 3 gigawattpiek.

Dat is volgens het bedrijf een derde van de totale binnenlandse productie in de Verenigde Staten. Hanwha heeft in Amerika al ongeveer 750 medewerkers in dienst en streeft ernaar het aantal banen verder te vergroten met de opening van de nieuwe fabriek. Bovendien stelt het bedrijf bereid te zijn ook te investeren in de binnenlandse productie van wafers en zonnecellen, mits de Amerikaanse overheid de Buy American Act uitbreidt en binnenlandse productie stimuleert met langdurige belastingvoordelen. ‘Het waarborgen van beleidszekerheid is cruciaal voor het realiseren van ons doel om de Amerikaanse waardeketen voor zonne-energie opnieuw op te bouwen’, aldus Justin Lee, chief executive officer van Hanwha Qcells.

5,4 gigawattpiek
Door de productie van zonnecellen in Zuid-Korea uit te breiden met een investering van 150 miljoen Amerikaanse dollar, zal de jaarlijkse capaciteit daar straks 5,4 gigawattpiek bedragen.

Om het productieproces te verbeteren en de CO2-uitstoot te reduceren, zal Hanwha Solutions koolstofarm polysilicium aankopen van diverse fabrikanten. Zo kwam het bedrijf in april met de Zuid-Koreaanse polysiliciumfabrikant OCI overeen om polysilicium in te kopen dat gemaakt wordt in fabrieken die draaien op CO2-vrije elektriciteit, opgewekt met waterkrachtcentrales. OCI zal Hanwha de komende 10 jaar voorzien van ‘schoon polysilicium’. In maart werd Hanwha bovendien de grootste aandeelhouder van REC Silicon, de polysiliciumfabrikant met hoofdkantoor in Noorwegen, die enorme productiefaciliteiten in de Verenigde Staten exploiteert. REC Silicon gebruikt op dezelfde manier waterkracht om polysilicium van pv-kwaliteit te maken in zijn productiefaciliteit in Moses Lake in te staat Washington.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
KiesZon zoekt:

Solar Service Monteur

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135, 5248 NL
kWh People zoekt:

Head of Product Management

Fulltime (40 uur) - Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!