Solar Magazine - Nieuw jasje voor zonne-energiecongres The Solar Future: naam omgedoopt in Solarplaza Summit
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuw jasje voor zonne-energiecongres The Solar Future: naam omgedoopt in Solarplaza Summit
© Solarplaza

Nieuw jasje voor zonne-energiecongres The Solar Future: naam omgedoopt in Solarplaza Summit

Het bekende Nederlandse zonne-energiecongres The Solar Future NL van Solarplaza heeft een nieuw jasje. De naam van het evenement is gewijzigd in Solarplaza Summit Netherlands. De 2022-editie vindt plaats op 21 juni.

‘Wat zit versnelde groei van Nederlandse zonne-energie in de weg?’ Dat is het thema van het congres dat dit jaar plaatsvindt in Utrecht. Lokale en internationale spelers komen dan bijeen in de DeFabrique om meer te leren over de laatste trends en voornaamste groeikansen in de Nederlandse zonne-energiemarkt.

Stroomafnameovereenkomsten
Echter, om nieuwe projecten en daarmee nieuwe groei te realiseren, moet een aantal hindernissen genomen worden. Zo zal het subsidieprogramma SDE++ uitgefaseerd worden, met een definitief einde in 2025. Daarnaast is de netcongestie inmiddels zo’n kritieke kwestie dat een toenemend aantal regio’s zonnestroomprojecten geen uitzicht meer kunnen bieden op toegang tot het elektriciteitsnet.

Het is aan de zonne-energiesector om deze uitdagingen het hoofd te bieden en met innovatieve oplossingen te komen. De markt moet zich voorbereiden op een nieuw tijdperk, waarin corporate power purchase agreements (red. stroomafnameovereenkomsten) en andere vormen van financiering de basis vormen van businessmodellen. Daarnaast moet er gekeken worden naar nieuwe applicaties, zoals floating pv en agri-pv, en meer actieve betrokkenheid van lokale bevolkingen, om zonneparken beter in te passen in het Nederlandse landschap. Bovendien zijn waardeverhogende technologieën zoals energieopslag van toenemend belang voor het uitbalanceren van de duurzame-energiemix.

Programma
Deze onderwerpen vormen – naast de traditionele diepte-analyse van de huidige staat van de markt en trendvoorspellingen – het hart van het conferentieprogramma en zullen behandeld worden door de experts op het podium. Naast strategische discussies, zal de ‘Solarplaza Summit The Netherlands’ traditiegetrouw veel nadruk leggen op netwerkmogelijkheden. De diverse mix aan bezoekers omvat investeerders, projectontwikkelaars, service- en productproviders, alsmede experts op het gebied van regelgeving, netbeheer en contractuele zaken.

Meer informatie over het congres is hier te vinden, inclusief een early bird-korting.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Commercieel Medewerker Groothandel

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Energiebedrijf Vrijopnaam zoekt:

(junior) Projectontwikkelaar Zon

32-40 uur - Noord-Brabant (Tilburg/Breda)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!