Solar Magazine - Meyer Burger opent deuren nieuwe fabriek: 3.000 zonnepanelen rollen dagelijks van de band
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Meyer Burger opent deuren nieuwe fabriek: 3.000 zonnepanelen rollen dagelijks van de band
© Meyer Burger

Meyer Burger opent deuren nieuwe fabriek: 3.000 zonnepanelen rollen dagelijks van de band

Enkele dagen na de opening van zijn nieuwe zonnecelfabriek in Thalheim is Meyer Burger in een voormalige productiefaciliteit van SolarWorld in het Duitse Freiberg gestart met de productie van zonnepanelen.

Vanaf nu rollen er dagelijks 3.000 zonnepanelen van de band. De jaarlijkse productiecapaciteit van de fabriek bedraagt momenteel 400 megawattpiek, maar er is al een uitbreiding naar 1 gigawattpiek voorzien die zo snel mogelijk gerealiseerd wordt.

Milieuvriendelijk
Meyer Burger stelt dat de zonnepaneelfabriek de modernste en meest milieuvriendelijke productiefaciliteit van Europa is in zijn soort. Hij biedt meer dan 200 nieuwe, hooggekwalificeerde banen.

Met de opening van zowel de zonnecel- als zonnepaneelproductiefaciliteiten, het veiligstellen van alle toeleveringsketens en de oprichting van de productie- en verkooporganisaties, volgens plan zijn belangrijke mijlpalen bereikt in de transformatie van Meyer Burger van een pure leverancier van productieapparatuur naar een geïntegreerde fabrikant van zonnecellen en zonnepanelen.

Loodvrij
De door Meyer Burger in Zwitserland ontwikkelde en gepatenteerde SmartWire-technologie voor de interconnectie van heterojunctie-zonnecellen verhoogt de efficiëntie van de zonnepanelen en zorgt voor een langere levensduur. Bovendien zijn de zonnepanelen volledig loodvrij.

De openingsceremonie van de zonnepaneelfabriek in Freiberg vond digitaal plaats in verband met de coronapandemie. President Michael Kretschmer en Wolfram Günther, staatsminister van Energie, Klimaatbescherming, Milieu en Landbouw, gingen als vertegenwoordigers van de Saksische deelstaatregering deelnemen aan een paneldiscussie die in onderstaande video is terug te kijken.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Zonnepanelen op het Dak BV zoekt:

Werkvoorbereider Zonnepanelen

32-40 uur - Barneveld
kWh People zoekt:

Projectleider Solar

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!