logo
wvhj2023
© Meyer Burger
© Meyer Burger
27 mei 2021

Meyer Burger opent deuren nieuwe fabriek: 3.000 zonnepanelen rollen dagelijks van de band

Enkele dagen na de opening van zijn nieuwe zonnecelfabriek in Thalheim is Meyer Burger in een voormalige productiefaciliteit van SolarWorld in het Duitse Freiberg gestart met de productie van zonnepanelen.

Vanaf nu rollen er dagelijks 3.000 zonnepanelen van de band. De jaarlijkse productiecapaciteit van de fabriek bedraagt momenteel 400 megawattpiek, maar er is al een uitbreiding naar 1 gigawattpiek voorzien die zo snel mogelijk gerealiseerd wordt.

Milieuvriendelijk
Meyer Burger stelt dat de zonnepaneelfabriek de modernste en meest milieuvriendelijke productiefaciliteit van Europa is in zijn soort. Hij biedt meer dan 200 nieuwe, hooggekwalificeerde banen.

Met de opening van zowel de zonnecel- als zonnepaneelproductiefaciliteiten, het veiligstellen van alle toeleveringsketens en de oprichting van de productie- en verkooporganisaties, volgens plan zijn belangrijke mijlpalen bereikt in de transformatie van Meyer Burger van een pure leverancier van productieapparatuur naar een geïntegreerde fabrikant van zonnecellen en zonnepanelen.

Loodvrij
De door Meyer Burger in Zwitserland ontwikkelde en gepatenteerde SmartWire-technologie voor de interconnectie van heterojunctie-zonnecellen verhoogt de efficiëntie van de zonnepanelen en zorgt voor een langere levensduur. Bovendien zijn de zonnepanelen volledig loodvrij.

De openingsceremonie van de zonnepaneelfabriek in Freiberg vond digitaal plaats in verband met de coronapandemie. President Michael Kretschmer en Wolfram Günther, staatsminister van Energie, Klimaatbescherming, Milieu en Landbouw, gingen als vertegenwoordigers van de Saksische deelstaatregering deelnemen aan een paneldiscussie die in onderstaande video is terug te kijken.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten