Solar Magazine - Meyer Burger wil na Europa ook Amerika veroveren en investeert in nieuwe fabriek voor zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Meyer Burger wil na Europa ook Amerika veroveren en investeert in nieuwe fabriek voor zonnepanelen
© Meyer Burger

Meyer Burger wil na Europa ook Amerika veroveren en investeert in nieuwe fabriek voor zonnepanelen

De Zwitserse fabrikant Meyer Burger investeert in een nieuwe fabriek in Amerika voor de productie van zonnepanelen. De afgelopen periode opende het bedrijf al een zonnecel- en zonnepaneelfabriek in Europa.

De fabriek in de Verenigde Staten moet een capaciteit van 400 megawattpiek krijgen.

Overheidsondersteuning
Gunstige marktomstandigheden, groeimogelijkheden en overheidsondersteuning voor de zonne-energiesector vormden de basis voor het besluit van Meyer Burger om een ​​productielocatie in de Verenigde Staten te vestigen. Het bedrijf herhaalt zonnepanelen te willen produceren in de buurt van de eindklanten en met materiaal van regionale leveranciers, om zo de algehele duurzaamheid te verbeteren door de transportemissies te verminderen en de CO2-footprint van zonnepanelen zo laag mogelijk te maken.

De initiële productiecapaciteit van de fabriek die eind 2022 de deuren moet openen, zal 400 megawattpiek bedragen, maar er is volgens het bedrijf potentieel om dit met meerdere gigawattpiek uit te breiden. Op volle capaciteit zal de fabriek honderden productiebanen bieden.

Selectie locatie
De onderhandelingen met meerdere Amerikaanse staten zijn in volle gang en de definitieve selectie van de locatie voor de fabriek wordt tegen eind 2021 verwacht. De aanschaf van alle machines en apparatuur voor de Amerikaanse fabriek vindt parallel plaats met de definitieve locatieselectie om een ​​snelle opschaling van de productie mogelijk te maken.

Belangrijke criteria voor locatieselectie zijn onder meer bestaande faciliteiten, regelgevende en fiscale kaders, staats- en lokale economische ontwikkelingsprogramma’s, de beschikbaarheid van geschoolde arbeidskrachten, de nabijheid van transportinfrastructuur en inzet van de lokale gemeenschap.

Rijke geschiedenis
Chief executive officer Gunter Erfurt over de investeringsbeslissing: ‘De Verenigde Staten hebben een rijke geschiedenis in de zonne-energie-industrie. ’s Werelds eerste pv-productiefaciliteit werd in de jaren ’70 in Californië opgericht – ver voor Europa en Azië. Nu is het tijd om terug te keren naar de wortels van de industrie en een einde te maken aan de afhankelijkheid van offshore-import. Onze gepatenteerde heterojunctiezonneceltechnologie en gepatenteerde SmartWire-moduletechnologie stellen ons in staat om economisch concurrerende zonne-energieproducten te vervaardigen voor onze klanten.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Lens zoekt:

KAM-coördinator

32-40 uur - Amsterdam
SolarNRG zoekt:

Manager Warmtepompen

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!