Solar Magazine - EU selecteert 7 Nederlandse gemeenten voor missie klimaatneutrale steden 2030
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
EU selecteert 7 Nederlandse gemeenten voor missie klimaatneutrale steden 2030
© Artjazz | Dreamstime.com

EU selecteert 7 Nederlandse gemeenten voor missie klimaatneutrale steden 2030

7 Nederlandse gemeenten behoren tot de 100 Europese steden die zijn aangewezen door de Europese Unie (EU) om in 2030 klimaatneutraal te zijn als onderdeel van de EU-missie ‘Climate-Neutral and Smart Cities’.

Naast de G4-steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht zijn Eindhoven, Groningen en Helmond geselecteerd. De 100 Europese steden die geselecteerd zijn, ontvangen onder andere een financiële bijdrage en krijgen ook gemakkelijker toegang tot andere fondsen. Daarmee zijn ze een voorbeeld voor andere steden.

370 deelnemers
Meer dan 370 steden dienden een aanvraag in om onderdeel te mogen zijn van de EU-missie ‘Climate-Neutral and Smart Cities’. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ondersteunt de gekozen steden omdat deze missie Nederland helpt om in 2050 klimaatneutraal te worden.

De Groningse wethouder Energietransitie Philip Broeksma over de verkiezing: ‘Dit is prachtig nieuws en belangrijk voor Groningen. Hier voelen we als geen ander de urgentie om van fossiele energie af te stappen. Met onze routekaart, de keuze voor een publiek warmtenet en zonneparken en windmolens alleen op eigen grond en in eigen beheer, maar ook onze mobiliteitsplannen laten we zien dat we visie en daadkracht combineren. We hebben haast met het verduurzamen van onze gemeente. Wij zien mogelijkheden om de ongelijkheid tussen hen die wel en niet de verduurzaming kunnen betalen, op te heffen. Het zijn van een “Mission City” versnelt ons proces om klimaatbestendig, emissievrij en CO2- neutraal te zijn.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Lens zoekt:

Allround HR Officer

32-40 uur - Amsterda, 1033NN, 75E
Lens zoekt:

Key Accountmanager

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1094BB, 75E
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!